ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή με κεταμίνη και ώρα θανάτου Τζωρτζίνας; «Μέχρι και αλλαγή κατηγορητηρίου»

Κενά κι αναπάντητα ερωτήματα φέρνουν ανατροπή

Οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχει ορίσει η πλευρά της κατηγορούμενης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου, έχουν διαπιστώσει επουσιώδη κενά και αναπάντητα ερωτήματα για θάνατο από κεταμίνη, γεγονός που καθιστά «αμφίβολο» μέχρι και το κατηγορητήριο που της έχει ασκηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι 3 - 4 τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχουν διαπιστώσει ασάφειες, που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας από κεταμίνη, ενδονοσοκομειακά, δεν είναι καλά δεμένη και άρα και το κατηγορητήριο του Εισαγγελέα Αθηνών.

Η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας, όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνάς τους, θα είναι το «κλειδί» της υπόθεσης και ίσως μιας ενδεχόμενης ανατροπής των μέχρι τώρα δεδομένων και «απολύτως καταδικαστικών σεναρίων» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Δηλαδή, η ώρα δεν είναι αυτή που το νοσοκομείο αναφέρει, στις 2.30 το μεσημέρι αφότου ειδοποιήθηκε το προσωπικό του από τη μητέρα και αυτή εξήλθε του θαλάμου νοσηλείας. Ο θάνατος, φαίνεται να έχει επέλθει αργότερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα των τεχνικών συμβούλων προκύπτει ότι η κεταμίνη έχει χορηγηθεί ενδοφλεβίως, οπότε η δράση της είναι σε 1 λεπτό. Φαίνεται να έχει δοθεί μετά τις 3 το μεσημέρι. Καμία σχέση, δηλαδή με αυτό που λένε ότι το παιδί στις 2.30 ήταν νεκρό. Με ενδοφλέβια στις 3μ.μ. θέλει 5-10 λεπτά για να επέλθει το μοιραίο. Το καρδιογράφημα δείχνει τελευταίο σημείο ζωής στις 3.12 μ.μ. κι αυτό λέει πολλά, εφόσον τελικά αποτελέσει τον επιστημονικό αντίλογο της άλλης πλευράς των πραγμάτων, κάτι που θα εμπλέξει στην υπόθεση θανάτου γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εν αναμονή της «έκθεσης Μπουζιάνη»
Εντός της εβδομάδας φέρεται να είναι έτοιμος να καταθέσει στις Αρχές την έκθεσή του ο ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος τηρεί – καιρό τώρα – σιγή ιχθύος και το πόρισμά του θα έχει βαρύνουσα σημασία, αφού πρόκειται για το μόνο επίσημο κρατικό λειτουργό, που θ’ αποφανθεί για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού από την Πάτρα, στο Νoσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Από την έκθεσή του θα κριθεί, εν πολλοίς, η αντοχή του κατηγορητηρίου που βαραίνει την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που αυτό δεν συνοδεύεται ακόμα από αποδείξεις, όπως ότι αυτή προμηθεύτηκε και σκότωσε, με κεταμίνη, την κόρη της.

Το προσεχές δεκαήμερο η αίτηση αποφυλάκισης της Πισπιρίγκου
Από την «Εκθεση Μπουζιάνη» θα εξαρτηθεί – μέσα στο προσεχές δεκαήμερο – και η εκκρεμής αίτηση αποφυλάκισης της 33χρονης, η οποία θα την συνεκτιμήσει και με τη βοήθεια των τεχνικών συμβούλων της υπεράσπισης θα κομίζει πραγματικούς λόγους που αυτή μπορεί να γίνει δεκτή. «Για εμάς δεν είναι το πότε θα κατατεθεί αλλά το πώς η αίτηση θα είναι καλά στηριγμένη και δομημένη» λέει στην εφημερίδα ο δικηγόρος, της προσωρινά κρατούμενης, Οθωνας Παπαδόπουλος, χωρίς ο ίδιος σ’ αυτό το κομβικό σημείο των ερευνών να θέλει να επεκταθεί.

Πηγή: Reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X