ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
19° Λευκωσία,
29 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Άλεκ Μπάλντουιν: «Έκανε πρόβες με τα όπλα σημαδεύοντας την κάμερα που βρισκόταν η Αλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα»

Νέες μαρτυρίες βάζουν ξανά στο κάδρο τον πρωταγωνιστή και τα μέτρα ασφαλείας στα γυρίσματα του Rust

Νέα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας από το γραφείο του Σερίφη του Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, βάζουν ξανά στο κάδρο της ευθύνης τον πρωταγωνιστή της ταινίας Rust, Άλεκ Μπάλντουιν για τον τραγικό θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας, Αλίνα Χάτσινς και του σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Ο πατέρας της 42χρονης κινηματογραφίστριας δήλωσε ωστόσο ότι δεν θεωρεί υπεύθυνο τον ηθοποιό για την τραγωδία.

Οι νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ηθοποιός εξασκούσε μια κίνηση, ενώ καθόταν σε ένα παγκάκι της εκκλησίας, σημαδεύοντας με το μοιραίο όπλο του στην κάμερα που βρισκόταν η κινηματογραφίστρια.

Δύο νέες καταθέσεις μαρτύρων, που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές, περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές πριν και μετά τον πυροβολισμό της 42χρονης Χάτσινς μέσα στο κτίριο της εκκλησίας στο σετ της ταινίας «Rust».

Ο Μπόλντουιν έκανε πρόβες για πώς θα τραβούσε το όπλο από τη θήκη όπως κάνουν στις ταινίες γουέστερν από ένα παγκάκι της ψεύτικης εκκλησίας στο Bonanza Creek Ranch, όταν και σημάδευε την κάμερα, ενώ η Χάτσινς και ο 48χρονος σκηνοθέτης, Τζόελ Σόουζα, ήταν πίσω από αυτήν.

Ο Σόουζα λέει στη συνέχεια ότι άκουσε ένα «δυνατό ποπ». Ο Σόουζα είπε στους ανακριτές ότι θυμόταν ότι άκουσε τη φράση «ψυχρό όπλο» ενώ προετοιμαζόταν για τη σκηνή. Αλλά ο Σόουζα είπε ότι οι τεχνικοί είχαν πάει για μεσημεριανό και δεν ήταν σίγουρος αν το όπλο είχε ελεγχθεί.

Ο Σοούζα κοιτούσε πάνω από τον ώμο της Χάτσινς, πίσω από την κάμερα, όταν δέχθηκαν τον πυροβολισμό.

Ένας άλλος μάρτυρας, ο εικονολήπτης Ρέιντ Ράσελ έδωσε μία πρόσθετη εικόνα για τις στιγμές που οδήγησαν στη φρικτή τραγωδία. Είπε ότι κατά την προετοιμασία, υπήρχε μια σκιά που ερχόταν από το εξωτερικό φως και έτσι ήταν αναγκασμένοι να μετακινήσουν την κάμερα σε διαφορετική γωνία από τον Μπάλντουιν.

«Ο Άλεκ προσπαθούσε να εξηγήσει πώς επρόκειτο να τραβήξει το πυροβόλο όπλο και πού θα βρισκόταν το χέρι του όταν το όπλο βγει από τη θήκη», σύμφωνα με τη μαρτυρία. Ο Ριντ δεν ήταν σίγουρος γιατί τελικά το όπλο εκπυρσοκρότησε και θυμήθηκε τον δυνατό κρότο.

Ο Σόουζα κοιτούσε πάνω από τον ώμο της Χάτσινς όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία της Πέμπτης. Τα σκάγια από αυτό που περιγράφεται στα έγγραφα ως «περίστροφο» χτύπησε την Χάτσινς στο στομάχι και τον Σόουζα στον ώμο.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση