ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Alaska airlines: Πού βρέθηκε το κομμάτι που αποκολλήθηκε εν πτήσει

Περίπου 171 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 καθηλώθηκαν προκειμένου να ελεγχθούν

Σε μια αυλή σπιτιού ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το κομμάτι του αεροπλάνου, που αποκολλήθηκε από το Boeing 737 Max της Alaska Airlines στη μέση μιας πτήσης την περασμένη Παρασκευή, Αμερικανοί αξιωματούχοι.

To τμήμα του αεροσκάφους ανακάλυψε στην αυλή του ένας δάσκαλος σε σχολείο του Πόρτλαντ, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ.

Μετά το περιστατικό η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ζήτησε το Σάββατο την προσωρινή καθήλωση 171 αεροσκαφών Boeing MAX 9.

Το χρονικό

Όλα έγιναν την Παρασκευή περίπου στις 18:30 (τοπική ώρα, 04:30 του Σαββάτου ώρα Κύπρου), λίγο μετά την απογείωση πτήσης της Alaska Airlines από το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνιας, όταν το αεροσκάφος έχασε ένα τμήμα του ενώ ήταν στον αέρα, όπως επεσήμανε η αμερικανική υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών NTSB.

Βάσει των οδηγιών της FAA οι αεροπορικές εταιρείες «οφείλουν να πραγματοποιούν έλεγχο στα αεροσκάφη πριν από κάθε νέα πτήση», επεσήμανε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, εκτιμώντας ότι η διαδικασία επιθεώρησης απαιτεί από 4 έως 8 ώρες ανά αεροσκάφος.

Αφού έκανε αναστροφή, το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό υπήρξαν μερικοί ελαφρά τραυματίες, όμως, όπως τόνισε η NTSΒ, δεν υπήρχαν επιβάτες στις δύο θέσεις που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την πόρτα που αποκολλήθηκε.

«Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που αυτό δεν κατέληξε σε κάτι πιο τραγικό», τόνισε η επικεφαλής της υπηρεσίας Τζένιφερ Χόμεντι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο. Κομμάτια του καθίσματος που βρισκόταν δίπλα από την πόρτα λείπουν, περιλαμβανομένου του προσκέφαλου.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζατζ έκανε λόγο στο Χ για ένα «τρομακτικό περιστατικό», ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή με την FAA.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση