ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ακτιβιστές έκαναν κατάληψη σε έπαυλη Ρώσου ολιγάρχη με κυπριακή υπηκοότητα

Η κατάληψη της έπαυλης του Όλεγκ Ντεριπάσκα στο Λονδίνο

Στην κατάληψη της έπαυλης του Ρώσοι ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην πλατεία Μπελγκρέιβ προχώρησαν ακτιβιστές. Μάλιστα, στην πρόσοψη έβαλαν ένα πανό που αναφέρει «αυτή η ιδιοκτησία έχει απελευθερωθεί» ενώ σε παράθυρο έχουν αναρτήσει την ουκρανική σημαία.

Ένα αστυνομικό βαν και ένα αυτοκίνητο είναι σταθμευμένα απέξω. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν κινητοποιηθεί.

 

 

Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ωστόσο έχασε σημαντικό μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του εκτιμάται σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ο 775ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Ντεριπάσκα είναι ολιγάρχης, βιομήχανος, ιδρυτής του Basic Element, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους στη Ρωσία και του Volnoe Delo, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού ιδρύματος της Ρωσίας. Στην περιουσία του προστέθηκαν και κρατικά περιουσιακά στοιχεία που ιδιωτικοποιήθηκαν μετά την κατάρρευση της πρώην ΕΣΣΔ. Πλέον είναι ο πρόεδρος του Ρωσικού γίγαντα αλουμινίου RUSAL.

Τη δεκαετία του 1990, οπότε και υπήρχαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ επιχειρηματιών για την απόκτηση πρώην κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ο ίδιος θεωρήθηκε νικητής στον πόλεμο του αλουμινίου.

Ο Ντεριπάσκα έχει την κυπριακή υπηκοότητα από το 2017.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση