ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγριος ξυλοδαρμός κρατούμενου από αστυνομικό (vid)

ΗΠΑ - Του χτύπαγε το κεφάλι στο πάτωμα

Κατηγορίες για χρήση υπερβολικής βίας αντιμετωπίζει ο 48χρονος αστυνομικός Μάθιου Τζέιμς Ροντρίγκεζ στις ΗΠΑ για τον άγριο ξυλοδαρμό κρατούμενου.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται ο 48χρονος αστυνομικός, ο οποίος έχει 14 χρόνια προυπηρεσίας, ξαφνικά να πετάει στο πάτωμα τον άνδρα που είχε συλληφθεί λίγο νωρίτερα και στη συνέχεια - με τη συνδρομή συναδέλφων του που κρατάνε ακινητοποιημένο τον άνδρα - να χτυπάει το κεφάλι του στο πάτωμα περισσότερες από μια φορές.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την εισαγγελία της επαρχίας Μακόμπ το περιστατικό συνέβη στις 13 Ιουνίου μετά τη σύλληψη του θύματος της επίθεσης για κακουργηματικές πράξεις.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πριν την επίθεση του αστυνομικού, δράστης και θύμα φέρονται να είχαν ανταλλάξει κάποια λόγια.

«Καμία στολή και κανένα αξίωμα δεν μπορεί να προστατεύσει κάποιον από το να καταστεί υπόλογος για τις πράξεις του. Όταν παραβιάζεται η εμπιστοσύνη στα σώματα ασφαλείας είναι καθήκον μας ως εισαγγελείς να διαφυλάξουμε τις αρχές της ακεραιότητας και του δικαίου. Η άσκηση δίωξης σε βάρος αστυνομικού αποτελεί μια υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι η εξουσία που δίνεται στους ένστολους πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και με βάση τα όρια του νόμου» εξήγησε ο εισαγγελέας Πίτερ Λουσίντο ανακοινώνοντας τη δίωξη σε βάρος του 48χρονου αστυνομικού.

O αστυνομικός Μάθιου Ροντρίγκεζ

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση