ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγριο φονικό - «Είδα τον φίλο μου στο πάτωμα, γεμάτο αίματα»

«Μας μαχαίρωσε αυτός ρε»

Τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 32χρονος αστυνομικός, που έχασε τη ζωή του από τον 44χρονο Νορβηγό στο μπαρ της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, περιέγραψε στην κατάθεση που έδωσε στις Αρχές ο κουμπάρος του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφικός φίλος του 32χρονου, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι πριν το φονικό προηγήθηκε μια μικρή διένεξη μεταξύ του αστυνομικού και του Νορβηγού, η οποία όμως έλαβε τέλος και δε συνεχίστηκε. Πρώτος δέχθηκε την επίθεση ο κουμπάρος του θύματος από τον κατηγορούμενο που τον κάρφωσε στο στήθος και στο πόδι με το μαχαίρι τύπου «push dagger», ενώ μόλις ο αστυνομικός μπήκε στη μέση για να τον βοηθήσει, ο Νορβηγός τον κάρφωσε με το μαχαίρι στον λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του σχεδόν ακαριαία.

Στην κατάθεση, που διήρκεσε 45 λεπτά, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ο κουμπάρος του θύματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μετά τη μικρή διένεξη «συζητούσα μαζί με το άτομο με την κοτσίδα για κάτι ασήμαντο που δεν θυμάμαι και είχαμε μία διαφωνία πάνω σε αυτό, η συζήτηση έγινε έντονη και θυμάμαι να του λέω ότι τελείωσε η συζήτηση. Δε θυμάμαι ακριβώς, σαν να του είπα να σταματήσει για να μη μαλώσουμε, αφού ήμασταν στο όριο. Τότε κατάλαβα να με χτυπάει, δεν κατάλαβα με τι και δεν θυμάμαι αν με χτύπησε πρώτα στο στήθος ή στο πόδι».

«Εγώ γύρισα και φώναξα προς τον Κώστα, την Σοφία και τον Χάρη (σ.σ. ο αστυνομικός) λέγοντας συγκεκριμένα ''Χάρη με χτύπησε'' και σχεδόν ταυτόχρονα ο Χάρης που ήταν δίπλα μου χτύπησε αυτόν τον άντρα στο κεφάλι με μπουνιές. Από εκεί και πέρα δε θυμάμαι τι έγινε. Θυμάμαι ότι είδα το παντελόνι μου ότι είχε αίματα πολλά και βγαίνοντας να βλέπω στο πάτωμα τον φίλο μου τον Χάρη γεμάτο αίματα», περιέγραψε ο 32χρονος, ενώ στις επόμενες γραμμές τις κατάθεσής του είπε στους αστυνομικούς «μετά θυμάμαι και τους Ματατζήδες που με βοήθησαν και μου δέσανε το πόδι. Με τα παιδιά είχαμε πιει αλκοόλ αλλά ήμασταν εντάξει».

«Μας μαχαίρωσε αυτός ρε»

Εργαζόμενος στην μπυραρία που έγινε το φονικό ανέφερε στην κατάθεσή του στην αστυνομία πως συνήθως ο Νορβηγός επισκέπτονταν μόνος του το συγκεκριμένο μπαρ, αν και γενικά τον έβλεπε άλλες φορές με παρέες και κοπέλες, ενώ περιέγραψε όσα είδε εκείνη τη νύχτα.

«Σήμερα λοιπόν ήρθε μόνος, λίγο μετά την παρέα με τα τέσσερα άτομα (σ.σ. του αστυνομικού) και έκατσε κοντά μου. Μιλούσαμε αρκετά κατά τη διάρκεια της βραδιάς, χωρίς όμως να λέμε κάτι συγκεκριμένο. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι έφυγε από δίπλα μου και πήγε στην παρέα που βρίσκονταν τα τέσσερα άτομα στο μπαρ. Μίλησαν για λίγη ώρα από όσο μπορούσα να καταλάβω σε φιλικό κλίμα και μετά επέστρεψε στη θέση του. Σε λίγο, ήρθε προς το μέρος μας το ένα από τα παιδιά της παρέας και ξεκίνησαν να μιλάνε με τον (Νορβηγό). Στην αρχή μιλούσαν φιλικά αλλά μετά το ύφος και των δύο έγινε πιο σοβαρό, χωρίς όμως να μαλώνουν. Εκείνη την ώρα πήγε να σηκωθεί από την παρέα ένα παλικάρι αλλά εγώ του έκανα μια κίνηση με τα χέρια θέλοντας να του πω να μην ασχοληθεί και ότι δεν τρέχει τίποτα», ανέφερε ο εργαζόμενος.

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς εκείνος γύρισε το κεφάλι του για να συνεχίσει να παίζει μουσική στο μαγαζί και τότε άκουσε ένα θόρυβο. «Γυρνώντας είδα αρχικά ένα σκαμπό να έχει πέσει κάτω και στο πάτωμα κάποιες κόκκινες κηλίδες που αρχικά φαντάστηκα ότι είχε πέσει κάποιο ποτό. Τότε είδα το παιδί που είχε έρθει και μιλούσε με τον (Νορβηγό) να φωνάζει και να λέει ''μας μαχαίρωσε αυτός ρε'' και να βγαίνει έξω από το μαγαζί. Ο (Νορβηγός) από όσο θυμάμαι καθόταν στο ίδιο σημείο. Το άλλο παιδί της παρέας που είχε σηκωθεί νωρίτερα, τον είδα να κινείται από το μέρος που έπαιζα μουσική προς την είσοδο του καταστήματος και να χάνει αίμα. Βγήκα από τον χώρο που έπαιζα μουσική και θέλησα να τον βοηθήσω προσπαθώντας να τον συγκρατήσω αλλά έπεσε στο πάτωμα. Το ζευγάρι που βρισκόταν στο μπαρ φώναξε, χωρίς όμως να καταλάβω τι ακριβώς έλεγαν. Βγήκα από το κατάστημα για να ζητήσω βοήθεια και είδα το άτομο που είχε βγει έξω, να έχει πέσει στο έδαφος, να έχει κατεβάσει το παντελόνι και αστυνομικοί να του προσφέρουν πρώτες βοήθειες ενώ κάποιοι άλλοι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον (Νορβηγό) και τον κρατούσαν. Όταν μπήκα ξανά μέσα στο κατάστημα είδα τον άλλο τραυματία να βρίσκεται στο έδαφος στο σημείο που τον άφησα. Το παιδί είχε τις αισθήσεις του, βρισκόταν όμως μέσα σε λίμνη αίματος και είχε τραύμα από όσο θυμάμαι στο πόδι. Του κράτησα το χέρι και του είπα να βαστάξει όσο μπορεί», είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς.

Τι υποστηρίζει ο Νορβηγός

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο 44χρονος Νορβηγός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ανέφερε ότι «δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί στη ζωή μου σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφάνισή μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε».

Σχετικά με το μαχαίρι παλάμης με το οποίο τέλεσε τις πράξεις του, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για ότι έγινε.

Ο 44χρονος, διά του συνηγόρου του, Θοδωρή Καραγιάννη, υπέβαλε αίτημα για να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση