ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συναγερμός με το πρώτο κρούσμα στην Μύκονο - Προβληματισμός για το πώς κόλλησε

Δεν φαίνεται να είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση που τις τελευταίες ώρες συγκλονίζει το νησί της Μυκόνου, με την 69χρονη γυναίκα απο την Άνω Μερα, η οποία όπως διαπιστώθηκε είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού. Η γυναίκα, που εμφάνισε συμπτώματα πριν απο δέκα ημέρες και αρχικά μετά απο προτροπή ιδιώτη γιατρού απομονώθηκε στο σπίτι της, έφτασε μετά από επτά ημέρες να νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο υγείας του νησιού, καθώς η κατάσταση της κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ χθες αργά το βράδυ και μετά τα αποτελέσματα του τεστ που έδειξε ότι είναι θετικη στον Covid 19 αποφασίστηκε η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας. Κάτι που πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.

Τώρα, επόμενο βήμα των αρχών, είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της 69χρονης έτσι ώστε να «χαρτογραφηθουν» οι διαδρομές της και τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή για να απομονωθούν και αν κριθεί σκόπιμο, εμφανίσουν δηλαδή κάποια συμπτώματα, να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να προλάβουν τη διασπορά του Covid 19.

«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για το ΚΥ Μυκόνου» αναφέρει η προεδρος του Κεντρου Υγειας Μυκονου και αντιδήμαρχος κυρία Ντίνα Σαμψούνη.

 
antidimarxos-mikonosΤο προφίλ της ηλικιωμένης

Το πρώτο κρούσμα Covid 19 στο νησί των ανέμων, η 69χρονη γυναικα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες μόνιμη κάτοικος Μυκόνου. Η ηλικιωμένη, που έχει χάσει τον σύζυγό της ζει στην περιοχή της Άνω Μεράς και σκιαγραφείται ως πρόσωπο χαμηλών τόνων που δεν έχει δώσει δικαιώματα. Αυτό που προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται να είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό και άρα πιθανότατα προσεβλήθη απο άτομο ή άτομα που βρίσκονται στη Μύκονο και είναι είτε ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, είτε εμφάνισαν ελαφρα συμπτώματα στα οποία δεν έδωσαν σημασία. Κάτι που ουσιαστικά μπορεί να θεσει ένα μεγάλο μέρος του νησιού σε καραντίνα.

Σε ειδικο χώρο isobox

Η γυναικα, αισθανθηκε πριν απο δεκα ημέρες αδιαθεσία και αμέσως επικοινώνησε με τον γιατρό της ο οποιος τη συμβούλεψε να παραμείνει σε απομονωση στο σπιτι της. Ομως μετα απο επτα ημέρες χειροτέρευσε και σε συνέννοηση με το κεντρο υγείας και τους γιατρους νοσηλεύεται εδω και τρεις ημερες σε ειδικο χωρο εκτος του νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν «στεγανοποιημένο» χώρο που λέγεται special isobox, όπου δεν ερχόταν σε επαφή με αλλους ασθενείς παρά μόνο με έναν γιατρό με ειδικη στολή ο οποίος την παρακολουθούσε καθημερινά. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, η γυναίκα υπεβληθη σε τεστ και το απόγευμα της Τεταρτης τα αποτελέσματα εδειξαν οτι ειναι θετικη στον Covid 19.

Η κατάσταση της ειναι ιδιαίτερα σοβαρή με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή της στην Αθηνα. Κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες ενω σήμερα ξεκινάει με τη συνδρομή της Αστυνομίας και ιχνηλάτηση των επαφων της. Απο την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει στο protothema.gr πως «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουνε ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

Πηγή: Protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X