ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγνωστο πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν - «Ασυνήθιστη σιωπή στα κοινωνικά του δίκτυα»

Μετά τη συμφωνία για παύση της προέλασης, έγινε γνωστό ότι θα μετακομίσει στη Λευκορωσία

Μυστήριο επικρατεί, τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την ακριβή τοποθεσία όπου βρίσκεται ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά την ανταρσία.

Αφότου έγινε γνωστό ότι αποχώρησε για τη Λευκορωσία μετά τη συμφωνία με τον ηγέτη της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, για παύση της προέλασης προς τη Μόσχα, δεν είναι γνωστό ακόμη εάν έχει φτάσει στο Μινσκ.

Σύμφωνα με το BBC, οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα του Πριγκόζιν είναι ασυνήθιστα «ήσυχοι», ενώ και το Telegram της οργάνωσης Wagner φαίνεται να έχει σωπάσει.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου βίντεο έδειξαν τη στιγμή που ο αρχηγός της Wagner μπήκε σε αυτοκίνητο για να φύγει από την πόλη του Ροστόφ προς το αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στη Λευκορωσία.

Πριν από λίγες ώρες, ακόμη, ουκρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρήκαν στο γραφείο του αρχηγού της Wagner σακούλες με μετρητά, έξι όπλα, λευκή σκόνη και δύο διαβατήρια, το ένα με την ονομασία «Βλαντιμίρ Μπομπρόφ» και το άλλο με το όνομα Πριγκόζιν, με διαφορετική ωστόσο φωτογραφία, όχι του ιδίου αλλά ενός αγνώστου.

Οι εκτιμήσεις του Ρώσου πρώην πρωθυπουργού για Πούτιν και Πριγκόζιν

Για ένα δυσοίωνο μέλλον για τον Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει λόγο και ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Κασιάνοφ, ύστερα από τις εκτιμήσεις ξένων αναλυτών.

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός, την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2004, τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η «αρχή του τέλους» για τον Πούτιν.

Παρά το γεγονός ότι ήταν στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου στο παρελθόν, ο Κασιάνοφ έχασε στη συνέχεια τη στήριξη του Πούτιν και ανήκει πια στον κύκλο των σκληρών επικριτών του πρώτου.

Όταν ρωτήθηκε, δε, από το BBC πού πιστεύει ότι θα μεταβεί ο Πριγκόζιν είπε τα εξής: «Αρχικά θα πάει στη Λευκορωσία, αλλά μετά πιστεύω στην Αφρική και κάπου στη ζούγκλα».

«Ο Πούτιν δεν θα τον συγχωρέσει» πρόσθεσε δε για να υπογραμμίσει ότι ο αρχηγός της Wagner διέλυσε το τοπίο σταθερότητας στη Ρωσία, οπότε η «ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο».

Για τον Πούτιν, συμπλήρωσε ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός, «αυτή είναι η αρχή του τέλους. Είναι σε πολύ δύσκολη θέση».

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση