ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φώναξε στο τηλέφωνο ότι τη μαχαίρωσαν και έκλεισε»

Τα πρώτα λεπτά στο σημείο που δολοφονήθηκε η Κυριακή

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως από τα όσα ακολούθησαν την στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου η 28χρονη λίγα λεπτά πριν είχε απευθυνθεί για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.

Το θύμα δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος της κατάφερε πέντε μαχαιριές, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή μπροστά στο φυλάκιο του Τμήματος.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, με αυτόπτες μάρτυρες να σπεύδουν για να την βοηθήσουν, μεταξύ αυτών και μία φαρμακοποιός, ενώ κλήθηκαν και αστυνομικοί.

«Φώναξε στο τηλέφωνο…»

Τα πρώτα λεπτά μετά το έγκλημα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων περιγράφει στο Live News αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. και συγκλονίζει.

«Διαπιστώσαμε ότι παλμούς είχε μόνο ο άνδρας», αναφέρει και συνεχίζει την αφήγηση, παραθέτοντας ανατριχιαστικά δεδομένα.

Όπως λέει ο ίδιος, γνώριζε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ πρώην συζύγων και όχι για δολοφονία. Μάλιστα, σημειώνει ότι η Κυριακή φώναξε στο τηλέφωνο ότι τη μαχαιρώνουν και έκλεισε τη γραμμή.

«Στις 22:25 λάβαμε σήμα από το κέντρο ότι στην οδό Δημοκρατίας 90 υπήρχε ενδοοικογενειακό επεισόδιο μεταξύ πρώην συζύγων και ότι η καλούσα Κυριακή Γρίβα φώναξε στο τηλέφωνο ότι τη μαχαίρωσαν και έκλεισε η γραμμή», δηλώνει ο αστυνομικός στο MEGA.

«Στις 22:26 ανοίχτηκε δεύτερη κάρτα από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αγ. Αναργύρων που ανέφερε μαχαιρωμένα άτομα έξω από το τμήμα. Φτάσαμε μαζί με την ομάδα ΟΠΚΕ όπου είδαμε τα άτομα και διαπιστώσαμε ότι παλμούς είχε μόνο ο άνδρας. Προσπάθησα με αιμοστατικούς επιδέσμους και γάζες από διπλανό φαρμακείο να περιορίσω την αιμορραγία. Έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ, ο άνδρας είχε ανακτήσει μερικώς φυσιολογικούς παλμούς», ανέφερε ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων έχει αναλάβει την προκαταρκτική

Σημειώνεται ότι οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέθεσε την προκαταρκτική στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και οι Αρχές θα ερευνήσουν το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.

«Την προκαταρκτική αυτήν την έχει αναλάβει των Εσωτερικών Υποθέσεων. Ελπίζω η προκαταρκτική αυτή να μην σταθεί μόνο στις ευθύνες, αν υπάρχουν, των αστυνομικών αυτών, αλλά να πάει και πιο πέρα», λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης στο Live News.

Και υπογραμμίζει: «Τρέχει και πειθαρχική διαδικασία. Η έρευνα θα δείξει αλλά εγώ λέω να επεκταθεί να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και άλλων».

Όπως δηλώνει ο κ. Καλλιακμάνης, «νιώθω περήφανος γιατί αυτός ο πατέρας με πήρε τηλέφωνο, νόμιζα ότι θα με βρίσει, για να με ευχαριστήσει, λέγοντάς μου ότι βλέπει ότι θέλω να βγουν όλα στο φως, να μην κρύψω τίποτα. Του είπα ότι είμαι πάνω από όλα πατέρας και άνθρωπος και μετά αστυνομικός και τελευταία συνδικαλιστής».

«Η έρευνα πρέπει να φτάσει στο τέλος, να αποδοθούν ευθύνες, να αλλάξουμε την Αστυνομία, δομικές αλλαγές, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά», καταλήγει.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση