ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφέθηκε ελέυθερος ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα

Ο δικηγόρος των οικογενειών της Βιολάντα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη της εταιρείας

Στα δικαστήρια της Λάρισας αναμένεται να βρεθεί αύριο στις 10 το πρωί ο Χρήστος Πατούνας, δικηγόρος οικογενειών της Βιολάντα, προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Κώστα Τζιωρτζιώτη.

Ο Κώστας Τζιωρτζιώτης είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε στις 26 Ιανουαρίου στο κεντρικό εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο, με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η δήλωση των δικηγόρων του Κώστα Τζιωρτζιώτη

Σε δήλωσή τους μετά την αποφυλάκιση, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γιώργος Παναγιώτου, αναφέρουν:

«Έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες από την αποφράδα ημέρα, που έχασαν τη ζωή τους 5 εργαζόμενες της βιομηχανίας “Βιολάντα” από έκρηξη, που προκλήθηκε από υπόγεια διαρροή προπανίου.

Μήνες ψυχικής οδύνης για τις οικογένειες των θυμάτων, μήνες αγωνίας των 350 εργαζόμενων για τις θέσεις εργασίας τους, μήνες δυστυχίας για τον Κωνσταντίνο Τζιωρτζιώτη γιατί οι γυναίκες που χάθηκαν με τραγικό τρόπο ήσαν φίλες, συντοπίτισσες, δικοί του άνθρωποι.

Οι γυναίκες αυτές δυστυχώς δεν θα επανέλθουν, η εταιρεία όμως θα είναι αρωγός στα παιδιά και στις οικογένειες των θυμάτων για πάντα, είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, τιμώντας εμπράκτως τη μνήμη τους».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου, όταν ισχυρή έκρηξη και η πυρκαγιά που ακολούθησε έπληξαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας των Αρχών, είχε προηγηθεί διαρροή προπανίου από υπόγειες σωληνώσεις. Το αέριο φέρεται να μετακινήθηκε και να συγκεντρώθηκε σε σημείο των εγκαταστάσεων, όπου στη συνέχεια προκλήθηκε ανάφλεξη από σπινθήρα ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Μετά την τραγωδία, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κώστας Τζιωρτζιώτης, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας.

Σημειώνεται πως ο Κώστας Τζιωρτζιώτης είχε προφυλακιστεί στις 18 Φεβρουαρίου, μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση