ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άφαντος ο Λύτρας - Δίκη για την πρώην σύζυγό του

Ο Απόστολος Λύτρας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά τη μήνυση που του ασκήθηκε

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, η οποία κατηγορείται για απειλή και διατάραξη κοινής ειρήνης, μετά από μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και την ίδια στιγμή άφαντος παραμένει ο ποινικολόγος. 

Η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου δικηγόρου οδηγήθηκε μετά τη δίωξη στο Αυτόφωρο Δικαστήριο με την πλευρά όμως της Σοφίας Πολυζωγοπούλου να υποστηρίζει ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να βρεθεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει τη μήνυσή της. Μάλιστα όπως ανέφερε ο συνήγορός της Θέμης Σοφός η δικηγόρος, που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα, εξετάστηκε και της δόθηκε η σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να αναρρώσει και να επανεξεταστεί η κατάστασή της. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε ο κ. Σοφός η μηνύτρια δεν ήταν σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο και να καταθέσει.

Ακόμη ο συνήγορος της κ. Πολυζωγοπούλου ζήτησε από το δικαστήριο να επιβληθεί περιοριστικός όρος στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα να μην πλησιάζει το σπίτι της εντολέα του. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι εξαιτίας των αδικημάτων και του πλαισίου ποινής δεν μπορεί να επιβάλει τέτοιον περιοριστικό όρο.

Υπενθυμίζεται πως ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απειλής ασκήθηκε νωρίτερα από την εισαγγελία στην πρώην σύζυγο, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Την ίδια στιγμή όμως, η εισαγγελία προχώρησε και σε άλλες ενέργειες. Συγκεκριμένα, διαβίβασε στην ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση Λύτρα αντίγραφα της δικογραφίας ώστε η δικαστική λειτουργός να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της κυρίας Πολυζωγοπούλου. Σε περίπτωση δε, που κριθεί ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, τότε θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Τέλος, αντίγραφα της δικογραφίας διαβάστηκαν και στην εισαγγελία Εφετών για τις περαιτέρω ενέργειές της όσον αφορά τον δικηγόρο και συνεργάτη του Απόστολο Λύτρα, τον οποίο επίσης έχει μηνύσει η κυρία Πολυζωγοπούλου.

Νωρίτερα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η οποία συνελήφθη μετά από μηνύση που υπέβαλε σε βάρος της η σύζυγος του ποινικολόγου Σοφία Πολυζωγοπούλου. Σύμφωνα με την μήνυση η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα κατηγορείται για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο, καθώς το βράδυ της Τρίτης πήγε στο σπίτι που μένει η κυρία Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα με εκείνη να ενεργοποιεί το panic button.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση