ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 μυστικά που το πλήρωμα ενός αεροπλάνου δεν θα ήθελε να γνωρίζεις

Όλα εκείνα που δεν έχεις ιδέα ότι συμβαίνουν γύρω σου όταν επιβιβάζεσαι σε ένα αεροπλάνο

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς ταξίδια στο εξωτερικό, οι αεροπορικές πτήσεις επέστρεψαν για τα καλά στη ζωή μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προλάβει μάλιστα μέσα στο 2022 να πάνε δύο ή και τρία ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης (και όχι μόνο), απολαμβάνοντας όλα αυτά που τόσο μας είχαν λείψει το προηγούμενο διάστημα.

Σίγουρα, υπάρχουν αρκετοί που φοβούνται τα αεροπλάνα και τις πτήσεις μεγάλης διάρκειας, αλλά κι εκείνοι που κάθε φορά που μπαίνουν στην καμπίνα έχουν ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις πάντως, υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία συμβαίνουν γύρω σου κατά την πτήση, για τα οποία δεν είχες την παραμικρή ιδέα.

Γιατί σε χαιρετούν οι αεροσυνοδοί

Όταν επιβιβαζόμαστε σε κάποιο αεροπλάνο, πάντα υπάρχει μια ευγενική αεροσυνοδός, η οποία μας καλωσορίζει. Είχες αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Όχι, δεν είναι εκεί απλά για να σε υποδεχθεί στην καμπίνα. Ο ρόλος της είναι άλλος και πολύ πιο σημαντικός. Ουσιαστικά κάνει ένα face control των επιβατών, ενημερώνοντας τον πιλότο για το αν υπάρχει κάποιο άτομο που φοβάται, που χρειάζεται βοήθεια ή που φαίνεται «επικίνδυνο». Παρατηρεί λεπτομέρειες, όπως το πρόσωπο, τα μάτια, οι κινήσεις σου ή ακόμα κι αν κουβαλάς κάτι στα χέρια σου.

To φαγητό του πιλότου

Στις πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας, στις οποίες υπάρχει φαγητό για τους επιβάτες, ο πιλότος δεν τρώει το ίδιο γεύμα με τους υπόλοιπους. Συνήθως έχει στη διάθεσή του ένα καλύτερο πιάτο, με άλλα υλικά, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης. Επιπλέον, ο συγκυβερνήτης του ποτέ δεν τρώει το ίδιο με εκείνον για λόγους ασφαλείας και φυσικά δεν τρώνε την ίδια ώρα, αλλά με διαφορά τουλάχιστον 60 λεπτών.

Τα κρυφά δωμάτια

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί και τα πληρώματα των αεροπλάνων θα επιθυμούσαν να παραμείνει έτσι, είναι πως στα μεγαλύτερα αεροσκάφη υπάρχουν κρυφά δωμάτια για να ξεκουράζονται οι αεροσυνοδοί και οι πιλότοι. Αυτά τα δωμάτια έχουν μόνο κρεβάτια, όπου το πλήρωμα μπορεί να κοιμηθεί για μερικά λεπτά, προτού συνεχίσει τη δουλειά του.

Το ξεκλείδωμα της τουαλέτας

Όλοι γνωρίζουμε πως η τουαλέτα του αεροπλάνου κλειδώνει και ξεκλειδώνει από μέσα. Μόνο που υπάρχει και ένα αστεράκι στην παραπάνω πρόταση. Για λόγους ασφαλείας (αν για παράδειγμα πάθει κάτι κάποιος επιβάτης ενώ βρίσκεται στην τουαλέτα) έχουν σχεδιαστεί να ξεκλειδώνουν και απ' έξω, με ένα απλό πάτημα κουμπιού.

Το μπλε χρώμα

Δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα αεροπλάνα έχουν επιλέξει το μπλε ως το βασικό χρώμα της καμπίνας τους. Από τα καθίσματα, μέχρι το χαλί του διαδρόμου. Φαίνεται πως το συγκεκριμένο χρώμα βελτιώνει την εμπειρία πτήσης των επιβατών, καθώς συνδέεται με την ηρεμία, την καθαριότητα και τη θετική σκέψη.

Πηγή: Gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X