ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έσφαξε 5 γυναίκες, έναν άνδρα και μαχαίρωσε μωρό 9 μηνών

Το χρονικό της σφαγής στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ

Σε σοκ βρίσκεται η Αυστραλία μετά από τη σφαγή που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο σήμερα στο Σίδνεϊ με έναν άνδρα να επιτίθεται με μαχαίρι σε πολίτες, να δολοφονεί 6 άτομα και να τραυματίζει άλλα οκτώ, μέχρι να πέσει και ο ίδιος νεκρός από σφαίρα αστυνομικού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία ο δράστης ήταν ένας άνδρας 40 ετών, χωρίς ωστόσο να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη ταυτοποίηση. Η αστυνομική διευθύντρια Karen Webb είπε: «Πληροφορηθήκαμε ποιος είναι ο δράστης και πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα. Ωστόσο, περιμένουμε να τον ταυτοποιήσουμε επίσημα και δεν μπορούμε να πούμε ακόμα περισσότερα».

Παράλληλα ανέφερε πως αν είναι το πρόσωπο που πιστεύει η αστυνομία ότι είναι, δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδεολογικά κίνητρα πίσω από την επίθεση, οπότε φαίνεται πως δεν πρόκειται για περιστατικό τρομοκρατίας.

Πέντε γυναίκες και ένας άνδρας τα θύματα

Η αστυνομική διευθύντρια της NSW Karen Webb αναφερόμενη στα θύματα είπε πως πρόκειται για πέντε γυναίκες και έναν άνδρα που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με μαχαίρι. Πέντε από τα θύματα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο εμπορικό κέντρο, ενώ το έκτο θύμα του δράστη, μία γυναίκα, υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο.

Επιπλέον επιβεβαίωσε πως ανάμεσα στους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ένα μωρό εννέα μηνών και έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα αστυνομικές πηγές δήλωσαν στην Guardian Australia ότι η μητέρα του μωρού ήταν το έκτο θύμα της επίθεσης και πέθανε στο νοσοκομείο.

 

Το χρονικό της σφαγής στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ

Η επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, με έξι νεκρούς πολίτες, και αρκετούς τραυματίες, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στους δημοσιογράφους, ο οποίος ανέφερε πως ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά γυναίκας αστυνομικού, εναντίον της οποίας κινήθηκε απειλητικά ο δράστης όταν κατάλαβε πως τον είχε εντοπίσει.

 Την ώρα της επίθεσης εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν μέσα σε κλίμα πανικού να απομακρυνθούν από το εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ.

Λίγα λεπτά αφού είχε ξεκινήσει η επίθεση δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο. 

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Γυναίκα αστυνομικός εντόπισε και εξουδετέρωσε τον δράστη

 Μία γυναίκα αστυνομικός ήταν η πρώτη που έφτασε στο εμπορικό κέντρο και τελικά κατάφερε να εξουδετερώσει τον δράστη. Οπως περιέγραψε σε συνέντευξη τύπου της αστυνομίας ο βοηθός διοικητή Anthony Cooke η γυναίκα αστυνομικός έφτασε πρώτη στο σημείο και καθοδηγούμενη από τους πολίτες εντόπισε τον δράστη στον 5ο όροφο του εμπορικού κέντρου. Η αστυνομικός τον πλησίασε και εκείνος σήκωσε το μαχαίρι για να της επιτεθεί. Η αστυνομικός τότε τον πυροβόλησε και ο δράστης έπεσε νεκρός.

Bίντεο από το δράστη με το μαχαίρι

Νωρίτερα στα κοινωνικά δίκτυα ανέβηκαν εικόνες και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης με τον δράστη να κρατάει το μαχαίρι και να βρίσκεται σε μία κυλιόμενη σκάλα. Μάλιστα φαίνεται ένας από τους πολίτες που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο να κρατάει ένα μεγάλο αντικείμενο και να προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον δράστη.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση