ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πτώμα του ξεβράστηκε στο σημείο που είχε σκοτώσει 17χρονη το 1990

Ο 56χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα, όχι όμως για κάτι αντίστοιχο με την ηρωική του πράξη να σώσει την γυναίκα που πνιγόταν

Τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα ορισμένες φορές, δεν μπορεί να τα συλλάβει ούτε ο πιο... πολυμήχανος εγκέφαλος. Μια τέτοια ιστορία εκτυλίχθηκε τον Ιούλιο του 2023 στις Ράχες Φθιώτιδας, εκεί που δύο πολίτες βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Μια γυναίκα πνιγόταν και καλούσε σε βοήθεια. Στον μόλο περπατούσε o 56χρονος άνδρας, που δίχως να το σκεφτεί, έβγαλε ρούχα και παπούτσια και βούτηξε στο νερό για να τη σώσει. Δυστυχώς, δεν βγήκε κανείς τους, βυθίζοντας στο πένθος οικείους και τοπική κοινωνία.

Ο 56χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα, όχι όμως για κάτι αντίστοιχο με την ηρωική του πράξη να σώσει την γυναίκα που πνιγόταν, αλλά για κάτι που τον μίσησαν πολλοί. Είχε σκοτώσει μια ανήλικη κοπέλα, την οποία προσπάθησε προηγουμένως να βιάσει. Της έλιωσε το κεφάλι με μία ζαρντινιέρα γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στις ορέξεις του. Ήταν Απρίλιος του 1990 όταν ο 23χρονος τότε άνδρας, όντας μόνιμος κάτοικος Ραχών, είχε αποπειραθεί να βιάσει τη 17χρονη που παραθέριζε τα καλοκαίρια στο παραθαλάσσιο μέρος της Φθιώτιδας με την οικογένειά της και γνωρίζονταν από μικροί.

Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου αφιέρωναν μεγάλο μέρος τους στο ειδεχθές έγκλημα και όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια, έγραφαν χαρακτηριστικά: «"Έσπασε" ο ψαράς. Ομολόγησε το φόνο της 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη κοπέλα ήταν ημίγυμνη και δίπλα της βρισκόταν πεταμένη η ματωμένη ζαρντινιέρα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για της σπάσει το κεφάλι».

«Δεν κατάλαβα πώς την σκότωσα», έλεγε τότε ο δολοφόνος στο δικαστήριο προκαλώντας την οργή των συγγενών της ανήλικης μαθήτριας.
«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντάς τον», αναφέρουν μεταξύ άλλων άρθρα της εποχής.

Πριν 13 χρόνια αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στον τόπο του και προσπάθησε να επανενταχθεί, έχοντας καταφέρει να κερδίσει ξανά τους συντοπίτες του. Τελικά, η μοίρα του επιφύλασσε «άγρια πληρωμή», αφού πέθανε λίγα μέτρα από εκεί που ξεψυχούσε η κοπέλα όταν της αφαιρούσε τη ζωή...

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση