ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισοδιακή προσγείωση - Θυελλώδεις άνεμοι χτυπούσαν τεράστιο αεροσκάφος

Δεν τραυματίστηκε κανείς

Μια πτήση της Air Canada είχε επεισοδιακή προσγείωση στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο στον Καναδά το βράδυ της Δευτέρας, καθώς θυελλώδεις πλευρικοί άνεμοι χτυπούσαν το τεράστιο αερσκάφος.

Η πτήση AC2 που έφτανε από το Τόκιο στις 13 Νοεμβρίου βιντεοσκοπήθηκε να παλεύει να προσγειωθεί στον διάδρομο 24L του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Τορόντο. Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε η Wake Turbulence Aviation, το Boeing 777-300ER της Air Canada φαίνεται να κουνιέται σαν... πούπουλο από άκρη σε άκρη, αναπηδώντας από τον διάδρομο προσγείωσης, ενώ καπνός βγαίνει από το σύστημα προσγείωσης στην άσφαλτο.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με δεξιοτεχνία από τον πιλότο, ο οποίος σταθεροποίησε το αεροσκάφος και απέφυγε την αναγκαστική προσγείωση στον διάδρομο στο τέλος της 12ωρης πτήσης. Το βίντεο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό από το σκηνικό που δημιουργεί ο πορτοκαλί ουρανός πάνω από το αεροδρόμιο καθώς ο ήλιος πέφτει.

Στο βίντεο ακούγεται το άτομο που τραβάει το βίντεο να λέει: «Ουάου! Κάνε τον γύρο», αναφερόμενος στην περίπτωση που οι πιλότοι επιλέγουν να απογειωθούν ξανά κατευθείαν και να προσγειωθούν δεύτερη φορά εν μέσω δύσκολων συνθηκών. Τελικά το αεροπλάνο φαίνεται να σταθεροποιείται μετά την εκκίνηση και καταφέρνει να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο:

Ένας εκπρόσωπος της Air Canada δήλωσε σε ειδησεογραφικό ιστότοπο, ότι η πτήση από τη Ναρίτα «παρουσίασε μια δύσκολη προσγείωση λόγω πλευρικών ανέμων κατά την άφιξη στο Τορόντο».

«Αν και το αεροσκάφος Boeing 777 τροχοδρόμησε κανονικά προς την πύλη μετά την προσγείωση, ως προληπτικό μέτρο τέθηκε εκτός λειτουργίας για πλήρη επιθεώρηση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

Κανένας από τους 373 επιβάτες του αεροσκάφους δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. «Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, άκουσα ένα βαρύ κρότο, η άτρακτος πήδηξε ξαφνικά και η καρδιά μου ήταν σαν να εκτινάχθηκε» σχολίασε ένας από τους επιβάτες.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Viral  |  Media

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση