ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανία: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ρέντινγκ

Ο 25χρονος Καΐρι Σάανταλαχ από τη Λιβύη φέρεται να είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι

Ο 25χρονος Καΐρι Σάανταλαχ από τη Λιβύη φέρεται να είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι το βράδυ του Σαββάτου σε πάρκο του Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας, που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων και έχει αφήσει σε σοβαρή κατάσταση τρεις τραυματίες.

Το όνομα του δράστη αποκάλυψε η Telegraph, προσθέτοντας ότι ο 25χρονος έφτασε πριν από χρόνια επί βρετανικού εδάφους ως πρόσφυγας από τη βορειοαφρικανική χώρα.

Ο Σάανταλαχ έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις βρετανικές αρχές για επιθέσεις και πρόκληση σωματικής βλάβης, καθώς και για κατοχή αιχμηρών αντικειμένων. Έχει φυλακιστεί για αυτά τα αδικήματα τουλάχιστον μία φορά.

Πιστεύεται ότι έχει καταθέσει αίτηση ασύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το Press Association, στις έρευνες «σημαίνων παράγοντας» είναι και η ψυχική υγεία του δράστη.

Το περιστατικό κηρύχθηκε τρομοκρατικό το πρωί μετά από τις έρευνες που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ άλλων και στο διαμέρισμα που ζούσε ο 25χρονος, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Νιλ Μπάσου, δήλωσε ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αβέβαια, αλλά θεωρήθηκε ότι η υπόθεση χρήζει να τεθεί υπό την αντιτρομοκρατική.

Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο δράστης είχε κάποιον συνεργό ή ότι οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται στην επίθεση. Είπε ότι οι αρχές δεν αναζητούν άλλον ύποπτο στο πλαίσιο των ερευνών τους και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία ασφαλείας που να υποδεικνύει ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται σε μέρη με πλήθος τελεί υπό κίνδυνο».

Κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν με την καθημερινότητά τους και να είναι «σε εγρήγορση, αλλά όχι σε συναγερμό» όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.

Ο κ. Μπάσου ευχαρίστησε, εξάλλου, την τοπική αστυνομική διεύθυνση του Thames Valley αλλά και 41 αυτόπτες μάρτυρες που προθυμοποιήθηκαν να καταθέσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X