ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτός είναι ο γιος του Πριγκόζιν που ετοιμάζεται να αναλάβει την ηγεσία της Wagner

Κληρονόμος της Wagner και περιουσίας 115 εκατ. ευρώ ο γιος του Πριγκόζιν

Τη διοίκηση της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner ανέλαβε ο 25χρονος γιος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, Πάβελ, σύμφωνα με κανάλι στο Telegram που σχετίζεται με την εν λόγω οργάνωση.

Μάλιστα, το κανάλι ενημερώνει ότι ο Πάβελ Πριγκόζιν διαπραγματεύεται με τη ρωσική φρουρά την επανένταξη μισθοφόρων στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ποιος είναι ο Πάβελ Πριγκόζιν

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), επικαλούμενο έναν Ρώσο έμπιστο, σημειώνει ότι ο Πάβελ Πριγκόζιν δεν είναι ένας ανεξάρτητος παίχτης, αλλά βρίσκεται υπό την επιρροή του Μιχαήλ Βατάνιν, του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Wagner.

Ο Πριγκόζιν Τζούνιορ μπορεί να γίνει το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα συσπειρωθεί η ομάδα, η πλειοψηφία της οποίας δεν είναι ικανοποιημένη από τον έτερο ηγέτη των μισθοφόρων, τον Αντρέι Τρόσεφ, τον αποκαλούμενο ''Ασπρομάλλη'', ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στα τέλη Σεπτεμβρίου αγκάλιασε δημόσια τον πρώην διοικητή της Βάγκνερ και τον νυν υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας Αντρέι Τρόσεφ και συζήτησε μαζί του πώς θα συμμετέχει ο Τρόσεφ στον σχηματισμό νέων εθελοντικών μονάδων που εκτελούν μάχιμες αποστολές, κυρίως στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, «ορισμένα στελέχη της Wagner αντέδρασαν αρνητικά στον εναγκαλισμό των δύο ανδρών και πλέον υποστηρίζουν έναν νέο ηγέτη».

Τι θέλει η πλευρά του Πάβελ Πριγκόζιν

Η πλευρά του Πάβελ Πριγκόζιν θέλει οι μαχητές της Wagner να μην υπογράφουν συμβόλαια με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και να διατηρήσουν το υπάρχον όνομα, τα σύμβολα, την ιδεολογία, τη διοίκηση και τις αρχές λειτουργίας τους.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) πιστεύει ότι η ομάδα Wagner μπορεί και πάλι να γίνει μια αποτελεσματική στρατιωτική οργάνωση υπό την ηγεσία της Ρωσικής Φρουράς, του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ή μιας παρόμοιας οργάνωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου, η ομάδα Βάγκνερ θα μπορέσει και πάλι να γίνει σοβαρή στρατιωτική απειλή για την Ουκρανία.

Η κληρονομιά του Πάβελ Πριγκόζιν

Εν τω μεταξύ, η φωτογραφία ενός εγγράφου που φέρεται να είναι η διαθήκη του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αποκαλύπτει ότι ο γιος του, Πάβελ Πριγκόζιν, κληρονομεί τα 115 εκατομμύρια ευρώ του πατέρα του αλλά και την ιδιοκτησία της εταιρείας μισθοφόρων, σύμφωνα με τους «Times».

«Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία καθώς και όσα ενδέχεται να αποκτήσω στο μέλλον τα κληροδοτώ στον Πάβελ Γεβγκένιεβιτς Πριγκόζιν» αναφέρει το έγγραφο, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση θανάτου του γιου του, η κληρονομιά θα μοιραστεί ανάμεσα στη χήρα του Πριγκόζιν, τη Λιουμπόβ, τις δύο αδελφές του Πάβελ και τον εγγονό του.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Πριγκόζιν περιλαμβάνουν ένα τριώροφο σπίτι στην Αγία Πετρούπολη, την εταιρεία Wagner Group και μετοχές στην εταιρεία catering Concord, την οποία είχε ιδρύσει ο επικεφαλής της Wagner.

Παράλληλα, κανάλι στο Telegram μεταδίδει ότι ο Πάβελ Πριγκόζιν ενδέχεται να διεκδικήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, χρήματα που υποτίθεται ότι οφείλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην Concord.

H «διαθήκη» του Πριγκόζιν φέρει ημερομηνία επικύρωσης τη 2α Μαρτίου, ωστόσο η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η γνησιότητα του εγγράφου δεν έχει επαληθευθεί.

Η κατάσταση της Wagner

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η Wagner, το Ινστιτούτο ISW ανέφερε σε προχθεσινή του αξιολόγηση ότι η εικόνα είναι ασαφής, επισημαίνοντας πάντως ότι υπάρχουν αναφορές για διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της ομάδας με τη Μόσχα σχετικά με τον μελλοντικό τους ρόλο.

Όπως επισημαίνει το think tank, οι «μαχητές» της Wagner είναι πλέον διασκορπισμένοι σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας, της Λιβύης και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπάρχει ενιαία διοίκηση.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στον πρώην διοικητή της Wagner Group και σημερινό αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, Αντρέι Τρόσεβ, στις 29 Σεπτεμβρίου, και δήλωσε ότι εκείνος και ο Τρόσεβ συζητούν ενδεχόμενο ρόλο του στον σχηματισμό νέων διμοιριών εθελοντών που θα επιχειρούν κυρίως στην Ουκρανία», αναφέρει η αξιολόγηση του ISW.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση