ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Θανάση – Προχωρά σε ιδιωτική ποινική δίωξη η οικογένεια

Τι δήλωσε ο Νομικός Σύμβουλος της οικογένειας, Κρις Τριανταφυλλίδης

24news team

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του «ΣΙΓΜΑ» φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (28/06) ο Νομικός Σύμβουλος της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, Κρις Τριανταφυλλίδης. Ο κος Τριανταφυλλίδης σημείωσε τα επόμενα βήματα που θα λάβει η οικογένεια μετά και την απόφαση για μη ποινική δίωξη για την υπόθεση δολοφονίας του εθνοφρουρού.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της οικογένειας, είπε πως γνώριζε για την απόφαση που επρόκειτο να ανακοινώσει ο Γενικός Εισαγγελέας και σημείωσε πως από πλευράς δικής του, ενημέρωσε ότι η οικογένεια θα προχωρήσει σε ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον των προσώπων που με βάση απόφασης του ΕΔΑΔ διερεύνησαν αμελώς τις συνθήκες θανάτου του Θανάση.

Ο κος Τριανταφυλλίδης διευκρίνισε πως η Νομική Υπηρεσία, «μελετώντας η Νομική Υπηρεσία αυτό το θέμα κατέληξε ότι θα ήταν δύσκολο να αποδείξει εναντίον αυτών των ανθρώπων, διότι αυτοί είναι γνωστοί ποιοι είναι, ποινικά στο δικαστήριο την υπόθεση. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή, είναι μια νομική απόφαση. Εγώ ως δικηγόρος όμως διατηρώ τη νομική μου διαφωνία και γι’ αυτό θα προχωρήσει η οικογένεια σε ιδιωτική ποινική δίωξη».

Όσον αφορά σε ποιους θα στρέφεται η ιδιωτική ποινική δίωξη, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε πως, «θα αφορά τέσσερα πρόσωπα μπορεί και πέντε, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλούμε είναι τέσσερα πρόσωπα, τρεις αξιωματικοί που υπηρετούσαν τότε στην Αστυνομία και του ιατροδικαστή, μπορεί και δεύτερου, που είχαν κληθεί στη σκηνή που βρέθηκε νεκρός ο Θανάσης».

Καταληκτικά ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως η Νομική Υπηρεσία έχει το δικαίωμα να σταματήσει αυτή την ποινική δίωξη, όμως ο ίδιος έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα εμποδίσουν την οικογένεια να το πράξει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση