ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στη Λάρνακα

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο ασθενής

Νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το άτομο μεταφέρθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι τετραμελές πλήρωμα ιδιωτικού αεροσκάφους που έφτασε σήμερα στην Κύπρο μέσω Ισραήλ αξιολογήθηκε για κορωνοϊό, μετά από ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Εξ αυτών, το ένα άτομο θεωρήθηκε υψηλού κινδύνου και μεταφέρθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για περαιτέρω αξιολόγηση.

Το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα των εξετάσεων, όταν αυτό θα είναι έτοιμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Καθημερινή» οι υγειονομικές αρχές του αεροδρομίου Λάρνακας ειδοποιήθηκαν πως μέλος πληρώματος αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση από τρίτη χώρα έχει εκδηλώσει συμπτωματολογία παρόμοια με αυτή του κορωνοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα περιορίζοντας το μέλος του πληρώματος το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι υγειονομικές αρχές ήλθε το προηγούμενο διάστημα σε επαφή με επιβάτες που επίσης είχαν εκδηλώσει συμπτωματολογία παρόμοια με αυτή του κορωνοϊού. Το μέλος του πληρώματος έχει απομονωθεί σε ειδικό χώρο για περεταίρω παρακολούθηση και την πραγματοποίηση εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X