ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
32° Λευκωσία,
29 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Φιλάνι

Σε συναγερμό τέθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά, που ξέσπασε το Σάββατο στις 16:50 στα όρια της κοινότητας Πολιτικού στην περιοχή "Δεξαμενούθκια" στο Φιλάνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πολύ επικίνδυνη περιοχή, στις παρυφές του Εθνικού Δασικού Πάρκου Μαχαιρά.

Ένεκα της μεγάλής κινητοποίησης δασοπυροσβεστικών δυνάμεων και της ταχείας επέμβασης, αποτράπηκε η επέκτασή της αφού έκαψε 2 δεκάρια με πεύκα και άλλη δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 32 άτομα του Τμήματος Δασών με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 10 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα και ένας προωθητής γαιών. Στην κατάσβεση συνέδραμαν επίσης τα δύο μισθωμένα αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης, ενώ τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Σήμερα το 3ο Epic Street Fest Nicosia

Σήμερα το 3ο Epic Street Fest Nicosia

Στην οδό της Παλιάς Ηλεκτρικής, στο νέο δημαρχείο Λευκωσίας, υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι στην ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ