ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπερχείλισε το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου (Pics, vid)

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια

Ο Κούρης, το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, υπερχείλισε κατά τη διάρκεια της νύχτας, για τρίτη φορά από την κατασκευή του, το 1988.

Το φράγμα του Κούρη, χωρητικότητας 115 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, είχε υπερχειλίσει για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου 2004, ενώ χρειάστηκαν να περάσουν οκτώ χρόνια για να υπερχειλίσει ξανά, στις 6 Απριλίου 2012.

Μετά από άλλα οκτώ χρόνια, το φράγμα του Κούρη υπερχείλισε κατά τη διάρκεια της νύχτας και αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το θέαμα, ενώ η περιοχή αναμένεται ν`αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετούς συμπολίτες μας.

Φωτογραφία από «Καιρόφιλοι Κύπρου»

Σημειώνεται ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η πληρότητα του φράγματος ήταν 17,4%, με την αποθηκευμένη ποσότητα να φτάνει μόλις στα 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις που ακολούθησαν, ενίσχυσαν σημαντικά την εισροή νερού.

Το φράγμα επισκέφθηκε τα μεσάνυχτα ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου, ο οποίος μέσω ζωντανής σύνδεσης στο facebook, από τη σελίδα των Καιρόφιλων Κύπρου, εξέφρασε τη χαρά του για την υπερχείλιση του φράγματος.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά όλες οι κοινότητες που βρίσκονται στην κοιλάδα του Κούρη, για να λάβουν προληπτικά μέτρα, ενώ από πλευράς Δήμου, είπε ότι έχουν καθαριστεί οι δρόμοι από κατολισθήσεις όγκων χώματος, "για να μπορεί απρόσκοπτα ο καθένας να επισκέπτεται την περιοχή".

Σημείωσε δε πως τις προσεχείς μέρες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Γεωργίας.

Υπενθυμίζεται ότι, με χθεσινή ανακοίνωση του, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ενημερώνει πως για την ασφαλή διακίνηση πεζών, ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερος από οχήματα, καρότσια μικροπωλητών κλπ.

Υποδεικνύει, εξάλλου, προς τους πλανόδιους πωλητές, να εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων και τους επισκέπτες ν` ακολουθούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας και να επιδεικνύουν σεβασμό στο περιβάλλον, διατηρώντας τους γειτνιάζοντες χώρους καθαρούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X