ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΥΠΑΜ: «Λιγομίλητος χωρίς έξαρση θυμού» ο ύποπτος αξιωματικός (vid)

Τι ισχύει στην περίπτωση αυτή με το θέμα της διαθεσιμότητας

Άναυδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από το πρωτοφανές έγκλημα του Μιτσερού.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί δύο νεκρές γυναίκες ενώ αγνοείται κοριτσάκι 6 ετών.

Βασικός ύποπτος είναι 35χρονος αξιωματικός που φέρεται να παραδέχθηκε ενοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, με δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, Τομές στα Γεγονότα, διευκρίνισε ότι «η διαθεσιμότητα εξυπηρετεί έναν σκοπό, τη μη παρέμβαση στις ενέργειες της Αστυνομίας. Δεν τέθηκε γιατί θα έπρεπε να δινόταν το δικαίωμα ακρόασης στον αξιωματικό και θα θεωρείτο ότι γινόταν παρέμβαση από πλευράς Υπουργείου Άμυνας στο έργο της Αστυνομίας».

Εν συνεχεία εξήγησε ότι υπάρχουν δύο στάδια «εάν αποφασιστεί ποινική διαδικασία εναντίον του τότε ενεργοποιείται η προϋπόθεση για διαθεσιμότητα, όπως και αν αφεθεί ελεύθερος».

Μάλιστα ο Υπουργός ερωτήθηκε κατά πόσον ο ύποπτος παρουσίασε οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά με τον ίδιο να απαντά ότι έλαβε ενημερωτικό σημείωμα που αφορούσε τον εν λόγω αξιωματικό «στο σημείωμα αναφέρεται ότι αυτός χαρακτηριζόταν για τη μη εξωτερίκευση των συναισθημάτων του και ότι ήταν λιγομίλητος, χωρίς έξαρση θυμού και αρνητική συμπεριφορά».

Καταλήγοντας δε, τόνισε ότι κατά την παρουσία του στο επαγγελματικό του περιβάλλον δεν παρουσίασε οποιανδήποτε συμπεριφορά που να δικαιολογεί το οτιδήποτε από πλευράς στρατού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X