ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Yπ.Yγείας: «Απαιτείται οργάνωση, σχεδιασμός, προγραμματισμός»

Ενημέρωση σχετικά με τα εμβόλια Γρίπης Α και κοκίτη

Ενημέρωση σε ό,τι αφορά την ικανοποιητική εξασφάλιση εμβολίου Γρίπης Α και εμβολίου για τον κοκίτη θα ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Τ. Γεωργίου είπε ότι «σήμερα εγείραμε στην αρμόδια Επιτροπή της Υγείας της Βουλής θέμα που αφορά την προετοιμασία του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά την ικανοποιητική εξασφάλιση εμβολίου Γρίπης Α και εμβολίου για τον κοκίτη».

«Έχει συμφωνηθεί από την αρμόδια Επιτροπή να αποταθούμε στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για να ζητήσουμε ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο αυτό θέμα. Είναι με λύπη όμως, το καταγγέλλω αυτό, από το Μάη έχω αποταθεί στο αρμόδιο Υπουργείο και δυστυχώς δεν έχουμε καμία απάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη το κράτος, οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα υποχρεωθούν να ανταποκριθούν σε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τα εμβόλια και χρειάζεται ένας ικανοποιητικός σχεδιασμός, μια ικανοποιητική εξασφάλιση εμβολίων.

Όπως είπε, δυστυχώς, δεν υπάρχει ανταπόκριση για αυτό το θέμα «και έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα, γεγονότα, αν θυμάστε, ζήσαμε και την περασμένη χρονιά».

«Απαιτείται οργάνωση, σχεδιασμός, προγραμματισμός για να είμαστε έτοιμοι, ικανοί και επαρκείς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα για τα οποία αν συνδυάζονται και με τα θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό, και με μια ενδεχόμενη επιστροφή στο πρόβλημα, καταλαβαίνεται ότι θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος με τεράστιες συνέπειες και για τους ασθενείς και για τον λαό μας, αλλά και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Γι΄ αυτό καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να δράσουν άμεσα και να μας ενημερώσουν σχετικώς ούτως ώστε να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές ποσότητες εμβολίων για να μπορέσουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη μας στους ασθενείς την ώρα που πρέπει», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X