ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξυλοδαρμός μαθήτριας: Ψυχολόγοι στο σχολείο και έρευνα (Vid)

«Εδώ είδαμε μόνο ένα μικρό παραθυράκι» του όλου προβλήματος

Αναστάτωση και ανησυχία προκάλεσε το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου και δείχνει το χαστούκι σε μαθήτρια λυκείου από καθηγητή, σε σχολείο στην Λεμεσό. Η μαθήτρια ανταπέδωσε και το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα κινητού άλλου μαθητή και όλα αυτά, εν ώρα μαθήματος, εντός της αίθουσας διδασκαλίας.

Στο βίντεο φαίνεται ότι η μαθήτρια προσπαθεί να πάρει από τα χέρια του καθηγητή κάποιο αντικείμενο, το οποίο, ίσως της είχε πάρει ο ίδιος προηγουμένως. Πάνω στην ένταση, τα πνεύματα οξύνθηκαν, ανέβηκε ο τόνος της φωνής, εκ μέρους και των δύο, μέχρι που ο καθηγητής απώλεσε την ψυχραιμία του, χαστουκίζοντάς την στο πρόσωπο. Η μαθήτρια αμέσως μετά, απάντησε στην χειροδικία με τον ίδιο τρόπο, κτυπώντας τον καθηγητή στα χέρια.

Παρόντες και θεατές στο όλο περιστατικό ήταν συμμαθητές της νεαρής, ωστόσο δεν αντέδρασε κάποιος. Μεταξύ τους ήταν και ο μαθητής που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το περιστατικό.

Μόνο μια πτυχή του προβλήματος

Το περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την κινητοποίηση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο διόρισε ανεξάρτητο ερευνώντα λειτουργό για την εξέταση του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών, όπου και αν υπάρχουν. 

Για χαλαρότητα στον έλεγχο και στην διαχείριση της τάξης έκανε λόγο ο Στέλιος Θεοφίλου, Α' Λειτουργός Εκπαίδευσης και Επαρχιακός Επιθεωρητής Λεμεσού και Πάφου του Υπουργείου, σε δηλώσεις του στο 24Νews, αποδίδοντας το περιστατικό και στους δύο αυτούς παράγοντες, λαμβανομένης υπ' όψιν και της χρονικής περιόδου που διανύουμε, με την σχολική χρονιά να βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Ωστόσο, ο κ. Θεοφίλου τόνισε ότι δεν δικαιολογούνται τέτοιου είδους αντιδράσεις από κανέναν, γι' αυτό και έχει οριστεί ο ερευνών λειτουργός για την διεξαγωγή της πειθαρχικής έρευνας, ώστε να φανεί το τι προηγήθηκε μεταξύ μαθήτριας και καθηγητή και το πώς φτάσαμε στον καβγά, ο οποίος κατέληξε σε περιστατικό βίας.

«Εδώ είδαμε μόνο ένα μικρό παραθυράκι» του όλου προβλήματος, υπογράμμισε ο κ. Θεοφίλου, καθώς το σχολείο είναι ο αντικατοπτρισμός της κοινωνίας, η οποία, αν δει το περιστατικό, είναι σαν να βλέπει τον εαυτό της.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει σκοπό να καλύψει το γεγονός, αλλά ούτε και να στοχοποιήσει τα εμπλεκόμενα άτομα, ανέφερε ο κ. Θεοφίλου. Αναφερόμενος στην μαθήτρια, είπε ότι έχει στοχοποιηθεί εξαιτίας του γεγονότος, γι' αυτό εκ μέρους του Υπουργείου γίνονται ενέργειες σε πολλά επίπεδα: ζητήθηκε έκθεση γεγονότων από την Διευθύντρια του σχολείου, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για ενδεχόμενη πειθαρχική έρευνα και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, μέλη της οποίας θα επισκεφθούν το σχολείο για να έχουν επαφές με τους άλλους μαθητές, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο. Επαφές θα έχουν και με το εκπαιδευτικό προσωπικό, πρόσθεσε ο κ. Θεοφίλου.

Ενημέρωση έλαβαν και οι οργανωμένοι Γονείς, οι οποίοι δικαίως ανησυχούν, ενώ ειδοποιήθηκε και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά. 

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεοφίλου απάντησε ότι όσον αφορά το ενδεχόμενο ο καθηγητής να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αυτό θα αποφασιστεί από τον ανεξάρτητο φορέα, την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X