ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοδουλίδης σε Φειδία: Γιατί μου τα λες όλα αυτά, εμένα;

Ποιες τρεις προτάσεις κατέθεσε ο ευρωβουλευτής στον πρόεδρο της Δημοκρατίας – Τι άκουσε και απογοητεύτηκε

24news team

Τίποτα δεν προχώρησε από όλα όσα εισηγήθηκε προς την καθ’ ύλην αρμόδια για την εκπαίδευση, την υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, διαπίστωσε ο Φειδίας Παναγιώτου. Γι’ αυτό και αποφάσισε να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με τρεις συγκεκριμένες προτάσεις που κατά την άποψή του θα βελτιώσουν τις συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής σε ανάρτησή του στα social media, ζήτησε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη τα ακόλουθα: μείωση της διδακτέας ύλης κατά 30%, να μην μένει κανένα παιδί στην ίδια τάξη και να αυξηθεί ο χρόνος των διαλειμμάτων. Η απάντηση που έλαβε, τον απογοήτευσε: «Ο τρόπος που μου απαντούσε ήταν σαν να μου έλεγε “γιατί μου τα λες όλα αυτά, εμένα;” Αν δεν σου τα πω εσένα ποιου πρέπει να τα πω;», σχολίασε ο Φειδίας Παναγιώτου.

Μιλώντας για το θέμα, ο ευρωβουλευτής είπε μεταξύ άλλων:

«Πρώτα πήγα και βρήκα την υπουργό Παιδείας και της είπα γενικά τις σκέψεις μου και το όραμά μου για την παιδεία. Και ότι πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει ριζικά. Προς έκπληξή μου, συμφώνησε με πολλά από εκείνα που είπα. Όμως μετά από λίγο καιρό αφού κατάλαβα πως δεν θα προχωρούσε τίποτε από εκείνα που είπαμε, αποφάσισα να πάω κατευθείαν στον πρόεδρο.

Τούτη τη φορά είπα να αφήσω τις ριζοσπαστικές μου απόψεις για την παιδεία και απλώς να προτείνω τρία συγκεκριμένα πρακτικά πράγματα. Παρόλο που δεν πιστεύω ότι θα κάνουν το εκπαιδευτικό σύστημα όπως το οραματίζομαι αλλά τουλάχιστον να το βελτιώσουν λίγο.

Οι τρεις προτάσεις του Φειδία

Το πρώτο που του πρότεινα ήταν να μειωθεί δραστικά η διδακτέα ύλη, κατά 30%, που εν κάτι που είδα ότι συμφωνεί και ο ίδιος ο πρόεδρος. Το δεύτερο που του πρότεινα είναι να μην μένουν στην ίδια τάξη οι μαθητές. Το τρίτο που ζήτησα από τον πρόεδρο είναι να μεγαλώσουν τα διαλείμματα.

Η απάντηση του προέδρου ήταν λίγο απογοητευτική. Γιατί ο τρόπος που μου απαντούσε ήταν σαν να μου έλεγε “γιατί μου τα λες όλα αυτά, εμένα;”. Σαν να μην είχε δύναμη να τα κάνει. Του λέω, “αν δεν σου τα πω εσένα που είσαι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ποιου πρέπει να τα πω;”. Άρα κάτι μου λέει ότι πάλι εδώ θα μείνουμε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση