ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χλώρακα: Έσπασαν τζαμαρία εστιατορίου, αναποδογύρισαν αυτοκίνητο

Καταγγελίες για ζημιές σε διάφορα οχήματα οι οποίες προκλήθηκαν από πέτρες και ξύλα

ΚΥΠΕ

Στους τέσσερις ανέρχονται οι συλληφθέντες σε σχέση με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στη Χλώρακα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου. Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησής τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο κ. Ανδρέου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως συνολικά στην Αστυνομία έγιναν οκτώ καταγγελίες. Συγκεκριμένα, είπε, η Αστυνομία έγινε δέκτης καταγγελιών από δύο πρόσωπα τα οποία δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για πρόκληση κακόβουλων ζημιών σε περιουσία.

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως είπε ο κ. Ανδρέου, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ακολουθούμενοι από μέλη της Αστυνομίας. Σε κάποια στιγμή οι συμμετέχοντες, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας προβαίνοντας σε πράξεις βίας και πρόκλησης κακόβουλων ζημιών.

Μια από τις πιο σοβαρές καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία, είπε ο εκπρόσωπός της, αφορά παράπονο για ομάδα προσώπων που φέρεται να προκάλεσε ζημιές στην κύρια είσοδο διαμερίσματος, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε σε αλλοδαπό τραυματίζοντάς τον. Ακόμη μια σοβαρή καταγγελία αφορά ζημιές που προκλήθηκαν από άγνωστα πρόσωπα σε εστιατόριο, το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό, σπάζοντας τις τζαμαρίες του κτιρίου και καταστρέφοντας εσωτερικό εξοπλισμό, και η τρίτη πιο σοβαρή καταγγελία αφορά τον αναποδογυρισμό ενός αυτοκινήτου. Οι υπόλοιπες πέντε καταγγελίες, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου, αφορούν ζημιές σε διάφορα οχήματα οι οποίες προκλήθηκαν από πέτρες και ξύλα.

Πέραν από τους διαδηλωτές, το βράδυ στην κοινότητα, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου εμφανίστηκαν και ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι κρατούσαν επιθετικά όργανα, ρόπαλα, ξύλα και πέτρες, ενώ είχαν εντοπιστεί και οκτώ πρόσωπα τα οποία προκαλούσαν ανησυχία τα οποία καταδίωξε η Αστυνομία με αποτέλεσμα να συλλάβει δυο από αυτούς ηλικίας 34 και 21 ετών, κατοίκους της επαρχίας Πάφου, για αυτόφωρα αδικήματα. Εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, και της κατοχής επιθετικού οργάνου.

"Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα σήμερα, συνελήφθηκε ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου. Της σύλληψης του προηγήθηκε ανακοπή και έρευνα στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε όπου εντοπίστηκε ένα ρόπαλο και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με τα πιο πάνω αδικήματα. Επιπλέον, στη βάση δικαστικού εντάλματος, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 32 ετών, σε σχέση με τα πιο πάνω αδικήματα".

Η Αστυνομία, είπε ο κ. Ανδρέου, ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχει παραλάβει ένα μεγάλο αριθμό τεκμηρίων, φωτογραφίζει τις σκηνές και συνεχίζει τις έρευνες αξιολογώντας και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής

Η χθεσινή εκδήλωση, είπε ο Χρίστος Ανδρέου, αστυνομεύθηκε από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και της ΜΜΑΔ ενώ το βράδυ για αντιμετώπιση και καταστολή των επεισοδίων, έγινε ανάκληση προσωπικού της ΑΔΕ Πάφου, ενώ περαιτέρω στάλθηκαν ενισχύσεις από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΤΑΕ Αρχηγείου. Την Πάφο χθες το βράδυ, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου, επισκέφθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στυλιανός Παπαθεοδώρου, μαζί με τον Βοηθό Αρχηγό Τοπικής Αστυνόμευσης και Επιχειρησιακής Υποστήριξης.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, την ομάδα του ΤΑΕ Πάφου θα ενισχύσει ομάδα αξιωματικών του ΤΑΕ Αρχηγείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση