ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χιόνια, βροχές και καταιγίδες - Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη Ρόδο, συνοδευόμενο με ψυχρή αέρια μάζα, κινείται ανατολικά και επηρεάζει τον καιρό της περιοχής.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά στα προσήνεμα θα είναι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου στα υπήνεμα πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί 5 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης αλλά στα δυτικά αρχικά θα είναι μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Έτσι θα «βαφτίζουμε» τις κακοκαιρίες στην Κύπρο


Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Στα ορεινά κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά στα προσήνεμα θα είναι πολύ κυματώδης.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές ενώ στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ψυχρός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X