ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σπαραγμός για τον ήρωα Αστυνομικό, Πέτρο Ελευθερίου

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα αστυνομικό

24news team

Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε στην άσφαλτο με θύματα έναν 50χρονο Αστυνομικό και 48χρονο πρόσπωπο το οποίο αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ταυτοποιηθεί.

Το φρικτό ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 19.40 το βράδυ της Παρασκευής όταν λήφθηκε πληροφορία ότι πεζό πρόσωπο βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Αγία Νάπα προς Ριζοελιά. Ανταποκρίθηκαν τρία μέλη της Αστυνομίας, δύο μοτοσικλετιστές του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας, που βρίσκονταν στην περιοχή και περίπολο με ένα μέλος της Δύναμης από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν ένα άτομο να βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο και ο δρόμος ανακόπηκε, ώστε να μπορέσουν να το περιορίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το πρόσωπο αυτό φαίνεται να συμπεριφερόταν παράξενα και πήδηξε από το στηθαίο που βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινητόδρομου και πήγε στην αντίθετη πλευρά.

Η αυτοθυσία του 50χρονου Αστυνομικού, Πέτρου Ελευθερίου, συγκλονίζει, αφού όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, κος Χρίστος Ανδρέου, το μέλος της Αστυνομίας, που βρισκόταν με το όχημα ανταποκρίθηκε άμεσα, μετέβηκε στην αντίθετη πλευρά κυκλοφορίας, δηλαδή στην κατεύθυνση από Ριζοελιά προς Αγία Νάπα, ενώ σε μικρή απόσταση ακολουθούσαν οι μοτοσικλετιστές. Φαίνεται ότι σε κάποιο σημείο του δρόμου το μέλος της Αστυνομίας στάθμευσε το περιπολικό με αναμμένους τους φάρους και φαίνεται προσπάθησε να περιορίσει το άτομο, ώστε να τον μεταφέρει με ασφάλεια, εξωτερικά του δρόμου.

Ο άτυχος αστυνομικός έχασε ακαριαία τη ζωή του, όταν όχημα που διερχόταν στον αυτοκινητόδρομο, τύπου SUV, τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα

Ο άτυχος αστυνομικός έχασε ακαριαία τη ζωή του, όταν όχημα που διερχόταν στον αυτοκινητόδρομο, τύπου SUV, τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ το δεύτερο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου απεβίωσε μετά από λίγη ώρα.

Η  σκηνή αποκλείστηκε, με την Αστυνομία να διενεργεί εξετάσεις ενώ λήφθηκαν και διάφορα τεκμήρια τόσο από την Τροχαία Λάρνακας όσο και από την Τροχαία Αρχηγείου, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διπλή θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «στον οδηγό του οχήματος διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ και άλκοτεστ και φαίνεται ότι η ένδειξη ήταν αρνητική. Ο οδηγός έχει δώσει κατάθεση και αύριο Κυριακή στις 8 το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή στις σορούς των δύο προσώπων».

Μιλώντας για τον αδικοχαμένο αστυνομικό, ο κος Ανδρέου ανέφερε πως «πρόκειται για ένα ευσυνείδητο μέλος της Αστυνομίας, 50 ετών, οικογενειάρχη, που στην προσπάθεια του να διασώσει ένα πρόσωπο, έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Λόγω του χαμού του 50χρονου η Αστυνομία αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος, ενώ οι σημαίες σε όλα τα κτίρια της Δύναμης, θα κυματίζουν μεσιστίες για τρεις μέρες».

Αναφορικά με τον δεύτερο νεκρό, είπε πως «πρόκειται για άτομο ηλικίας 48 ετών και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ταυτοποιηθεί».

Την Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Αστυνομικό Πέτρο Ελευθερίου

Η κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού Πέτρου Ελευθερίου θα τελεστή τη Δευτέρα 25/9, στις 15:00 το απόγευμα στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ορόκληνη, της επαρχίας Λάρνακας.

Τον επικήδειο θα αναγνώσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στυλιανός Παπαθεοδώρου.

Ο αδικοχαμένος αστυνομικός καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 15 και 13 χρονών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση