ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέπλυμα χρήματος σε γκαλερί - Στη Νομική Υπηρεσία η υπόθεση

Οι δυο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων

ΚΥΠΕ

Στην Νομική Υπηρεσία προωθήθηκε σήμερα ο φάκελος της υπόθεσης, σε σχέση με φερόμενο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε γκαλερί της Λεμεσού, ενώ οι δυο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ΤΑΕ Λεμεσού αναμένει οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία, η οποία θα εξετάσει τον φάκελο της υπόθεσης και το μέχρι στιγμής ανακριτικό έργο.

Οι δυο ύποπτοι, 41 και 34 χρονών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και τελούσαν υπό κράτηση από τις 14 Μαρτίου, αφέθηκαν χθες ελεύθεροι, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό έργο σε σχέση με τους ισχυρισμούς τους για την προέλευση των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έθεσε υπό παρακολούθηση την συγκεκριμένη γκαλερί, μετά από πληροφορία ότι λειτουργούσε ως «βιτρίνα», για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και πως ο 41χρονος Ρώσος συνιδιοκτήτης αντάλλασσε παράνομα χρήματα με ευρώ ή άλλο συνάλλαγμα, με επιχειρηματίες ομοεθνείς του και άλλους ξένους επενδυτές, έναντι προμήθειας.

Μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού ανέκοψαν για έλεγχο τον 34χρονο, δεύτερο ύποπτο, αφότου θεάθηκε να εξέρχεται από την γκαλερί και στην κατοχή του εντοπίστηκαν 17 φάκελοι, οι οποίοι περιείχαν συνολικά €161.425. Ακολούθησε έρευνα στην γκαλερί, όπου εντοπίστηκαν 706.300 ευρώ, 22.539 δολάρια Αμερικής, 1.375 στερλίνες, δύο μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, καθώς επίσης και άδειοι χάρτινοι φάκελοι.

Ο 41χρονος ισχυρίζεται ότι η μεταφορά των χρημάτων αφορούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε 20 εστιατόρια στα οποία είναι συνιδιοκτήτης και πως τα χρήματα στην γκαλερί, που είναι συνιδιοκτήτης με τη σύζυγο του, αφορούν προκαταβολή για την αγορά κατοικίας στην περιοχή Γερμασόγειας.

Εξάλλου, ο 34χρονος υποστήριξε ότι μετέφερε φακέλους με χρήματα, για λογαριασμό του 41χρονου, έναντι προμήθειας και ότι τους παρέδιδε, αφού πρώτα ο παραλήπτης του έλεγε συγκεκριμένο κωδικό.

Ωστόσο, σε δεύτερη κατάθεση του, αναίρεσε τον αρχικό ισχυρισμό ότι εργαζόταν για λογαριασμό του πρώτου υπόπτου, είπε ότι είναι πολύ καλοί φίλοι και πως λάμβανε μια οικονομική βοήθεια για τις υπηρεσίες του. Ανέφερε, επίσης, ότι τους φακέλους τους παρέδιδε σε άτομα που κατάγονταν από Ουκρανία και Ρωσία, σε μπαράκι που ανήκει στον 41χρονο, σε χώρο στάθμευσης στην τουριστική Γερμασόγεια και σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς.

Η Αστυνομία έχει ζητήσει τη συνδρομή και της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), για διερεύνηση ενδεχόμενης σύνδεσης των δυο υπόπτων με παράνομες δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X