ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
20 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η βροχόπτωση - Η πληρότητα των φραγμάτων της Κύπρου

Υπάρχει πλήρης ικανοποίηση

ΚΥΠΕ

Την πλήρη ικανοποίησή της για τα ποσοστά πληρότητας των μεγάλων φραγμάτων της Κύπρου εξέφρασε η Διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Παναγιώτα Χατζηγεωργίου σε σημερινές δηλώσεις της προς το ΚΥΠΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο φετινός Ιανουάριος είναι ο τρίτος καλύτερος της δεκαετίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την πληρότητα των φραγμάτων, η κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι η εισροή νερού το τελευταίο εικοσιτετράωρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φτάνοντας τα 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και έχοντας ήδη προκαλέσει την υπερχείλιση του φράγματος του Πωμού χθες το μεσημέρι, ενώ προσέθεσε πως αν οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό αναμένεται και η υπερχείλιση του φράγματος των Λευκάρων ως το τέλος του μήνα, καθώς και του αντίστοιχου του Ασπρόκρεμμου ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, η αποθηκευμένη ποσότητα υδάτων βρίσκεται σήμερα στο 70% της συνολικής χωρητικότητας των ταμιευτήρων, ποσοστό που καθιστά τον φετινό Ιανουάριο τον τρίτο καλύτερο της δεκαετίας, ενώ σημείωσε πως αναμένεται σύντομα η επίτευξη ποσοστού πληρότητας 75%, ενδεχόμενο που θα εξασφαλίσει πλήρη επάρκεια έναντι των αναγκών υδροδότησης για το τρέχον έτος.

Σε ερώτηση σχετικά με τυχόν αναφορές βλαβών ή τεχνικών προβλημάτων, η κ. Χατζηγεωργίου απάντησε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, με το προσωπικό του τμήματος να προβαίνει καθημερινά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση