ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκινούν οι δειγματοληψίες σε άτομα από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που εργάζονται

Από άτομα που εργάζονται βάσει διατάγματος

Ξεκινούν το σαββατοκύριακο οι εργαστηριακές εξετάσεις για κορωνοϊό  σε άτομα από το από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που δικαιούνται να εργάζονται με βάση το διάταγμα, καθώς και σε άτομα από τον ιδιωτικό τομέα, των οποίων οι επιχειρήσεις τους δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, γίνεται προσπάθεια οι δειγματοληψίες να αρχίσουν από αύριο, ωστόσο, σημείωσε ότι αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα ξεκινήσουν μέσα στο σαββατοκύριακο.

Όπως πρόσθεσε η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 ημέρες και θα αφορά  20 χιλιάδες άτομα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Κυριάκου είπε ότι σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ποια εργαστήρια θα διενεργούν τις εξετάσεις, ώστε να ξέρει ο κόσμος που να απευθύνεται.

Προσκόμιση βεβαίωσης από τους πολίτες

Σημείωσε, επίσης, ότι οι πολίτες που θα απευθύνονται για εξέταση πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση σε ποια υπηρεσία ή επιχείρηση εργάζονται.

Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, οι δειγματοληψίες θα διενεργούνται παγκύπρια από συγκεκριμένα ιδιωτικά εργαστήρια και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Σε χθεσινές δηλώσεις του, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο για ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι «με αυτή την επιπλέον ενέργεια θα δοθεί η ευκαιρία να εντοπίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια πιθανά ασυμπτωματικά πρόσωπα στην κοινότητα και αυτά είναι επιπλέον της διενέργειας εξετάσεων, που θα εξακολουθεί να γίνεται μέσω της ιχνηλάτησης, που είναι στοχευμένη και αυτή αποδίδει τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στην Κύπρο έχουν γίνει γύρω στις 14 χιλιάδες εργαστηριακές εξετάσεις για κορωνοϊό, ενώ σε αναλογία πληθυσμού η χώρα είναι η 3η χώρα σε αριθμό τεστ ανά το παγκόσμιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X