ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκίνησε η διερεύνηση για τα αίτια θανάτου της αγριόγατας

Στα χέρια της Αστυνομίας η υπόθεση

24news team

Άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης για τα αίτια θανάτου της αγριόγατας Berton από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, μετά από συνεννόηση του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας, κύριου Δημήτρη Δημητρίου με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, κύριο Γιώργο Σαββίδη, η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης για τα αίτια θανάτου της αγριόγατας Σερβάλ για το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία για τα Ζώα.

Αντιδράσεις για τον θάνατο της αγριόγατας

Αντιδράσεις προκάλεσε ο θάνατος της αγριόγατας Berton με το Κόμμα για τα Ζώα και το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, να συνδιοργανώσουν την Πέμπτη διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για να ζητήσουν εάν και εφόσον προκύπτουν τα οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα να προχωρήσει την ποινική δίωξη του Διευθυντή των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 8 η ώρα το πρωί και στην παρουσία ιδιωτικού κτηνίατρου που όρισε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα θεωρεί πως μια πιθανή αιτία θανάτου της αγριόγατας είναι η ταλαιπωρία που υπέστη το ζώο τους τελευταίους δύο μήνες της ζωής του και σε συνδυασμό με το έντονο άγχος αποχωρισμού από την κηδεμόνα του, καθώς το άγχος στις γάτες είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας πρόκλησης ασθενειών που κάποτε αποβαίνουν μοιραίες. Επίσης τονίζει ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που είτε έλαβαν αποφάσεις ή ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω αγριόγατα είχε επιτεθεί σε τρίχρονο παιδάκι τραυματίζοντάς το στο κεφάλι την Κυριακή (8/5/2021) στη Λεμεσό. Το συμβάν έλαβε χώρα σε πολυκατοικία, στη Γερμασόγεια, όταν το παιδάκι βρισκόταν στο διάδρομο του κτηρίου.

Η ιδιοκτήτρια - κηδεμόνας της γάτας, που επιτέθηκε στο 3χρονο παιδάκι, στην κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, είχε αναφέρει πώς ίσως να ξέχασε την πόρτα του διαμερίσματος της ανοιχτή και έτσι το ζώο να βρήκε την ευκαιρία να βγει έξω.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X