ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι έφτασαν στην σύλληψη του 21χρονου - Τι «έκαψε» τον νεαρό

Είδε την αποθήκη στο παρελθόν - Με ιστορικό ο ύποπτος

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία το πρωί της Πέμπτης 19/09 σε 21χρονο, σε σχέση με την υπόθεση εμπρησμού του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με εκπροσώπηση δικηγόρου, για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Η Αστυνομία αιτήθηκε την προσωποκράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες, πράγμα που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, με τον δικηγόρο του 21χρονου να μην φέρει ένσταση.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον Λοχία, Ηλία Ηλία, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας είναι τα εξής:

-Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος

-Εμπρησμός

-Παράνομη είσοδος

-Κακόβουλη ζημιά

-Απόπειρα καταστροφής τεκμηρίων

-Παράνομη κατοχή περιουσίας

-Κατοχή εκρηκτικών υλών

Τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν στις 12/9/19 στις 03:10, στο χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία και αποθήκες του ΤΑΕ Λευκωσίας στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Στρόβολο.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, άγνωστος απέκοψε πιθανόν με την χρήση χειροψάλιδου μέρος της δυτικής εξωτερικής μεταλλικής περίφραξης του ΤΑΕ και αφού εισήλθε παράνομα, ο δράστης κατευθύνθηκε προς την εξωτερική μεταλλική αποθήκη. Κρατώντας μεγάλη πλαστική μπουκάλα με ευφλεκτή ύλη περιέλουσε περιμετρικά ολόκληρη την εξωτερική λυόμενη αποθήκη τεκμηρίων.

Στην συνέχεια έθεσε φωτιά σε αυτήν, η οποία διήρκησε περίπου τρία λεπτά και ακολούθως έσβησε μόνη της χωρίς να επεκταθεί.
Από την φωτιά καταστράφηκε μέρος του εξωτερικού της εν λόγω αποθήκης καθώς και ξύλινα αντικείμενα τεκμηρίων σε ποινική υπόθεση.
Στην αποθήκη φυλάσσονταν διάφορα τεκμήρια, διάφορων υποθέσεων, κυρίως εμπρησμών, καθώς και μοτοσυκλέτες που παραλήφθησαν από σκηνές φόνου, απόπειρας φόνου και κλοπές μοτοσυκλετιστών.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην σκηνή, εντοπίστηκε μια μπουκάλα νερού μάρκας «ΚΑΛΙΑΝΑ», η οποία περιείχε υγρή εύφλεκτη ύλη.

Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχουν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας. Ο δράστης όπως διαπιστώθηκε από το κλειστό κύκλωμα φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρο καπέλο στο κεφάλι και είχε καλυμμένο μέρος του προσώπου του.

Μέλη του ΤΑΕ πήγαν στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού που εντοπίστηκε στο σημείο και ερεύνησαν τα περίπτερα και υπεραγορές που πωλούνται οι μπουκάλες με την εν λόγω επωνυμία.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως ο ύποπτος, τρεις ώρες πριν την εγκληματική πράξη, εισέρχεται σε περίπτερο στην περιοχή της Ακρόπολης και αγοράζει μπουκάλι νερού «ΚΑΛΙΑΝΑ» 10 λίτρων.

Σύμφωνα τα όσα ανέφερε ο ανακριτής του ΤΑΕ, οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε πρατήρια καυσίμων. Από τις έρευνες διαπίστωσαν πως η βενζίνη που χρησιμοποιήθηκε για τον εμπρησμό του ΤΑΕ, ήταν αποκλειστική εισαγωγή συγκεκριμένης εταιρείας καυσίμων.

Ανακριτές του ΤΑΕ μετά από ενδελεχείς έρευνες εξασφάλισαν βίντεο από πρατήριο καυσίμων στο Δάλι, στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος να σταματά με το όχημα του, εντός του οποίου βρισκόταν και δεύτερο πρόσωπο.

Στο βίντεο φαίνεται ο 21χρονος να κατεβάζει από το όχημα δεκάλιτρο μπουκάλι, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την διάπραξη του εμπρησμού, και να το γεμίζει με καύσιμα αξίας 20 ευρώ το 10λιτρο μπουκάλι καθώς και ένα μπουκάλι απορρυπαντικού.

Γνωστός στις Αρχές ο 21χρονος - Είδε την αποθήκη στο παρελθόν 

Όπως ακούστηκε ενώπιον της δικαστικής αίθουσας ο ύποπτος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για υποθέσεις εμπρησμού. 

Τον περασμένο Αύγουστο ο ύποπτος μαζί με ακόμη ένα φιλικό του πρόσωπο, είχαν κληθεί στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση, σχετικά με δύο υποθέσεις που διερευνούσαν εναντίον τους.

Κατά την παρουσία τους στον χώρο του ΤΑΕ, είχαν οπτική επαφή στο σημείο όπου βρίσκεται η εν λόγω αποθήκη, από την καντίνα του κτηρίου, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Κατά την σύλληψή του και αφού το επιστήθηκε η προσοχή στον νόμο, αυτός απάντησε «δεν ξέρω». Μετά από έρευνα που έγινε στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, μια κάρτα τηλεφώνου, χρηματικό ποσό και 23 κυνηγετικά φυσίγγια και δύο στρατιωτικά.

Όσον αφορά το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε, ο 21χρονος ισχυρίστηκε ότι ανήκουν σε κάποιο φίλο του, ενώ για τα φυσίγγια ανέφερε ότι «πάω σκοπευτήριο».

Επίσης παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Αρχηγείο τα δύο οχήματά που έχει στην κατοχή του.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζονται ενώ θα ληφθούν ακόμη 55 καταθέσεις. Σημειώνεται πως θα αναζητηθεί και η ταυτότητα του δεύτερου προσώπου το οποίο επέβαινε εντός του οχήματος το οποίο εντοπίστηκε στο πρατήριο στο Δάλι. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X