ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες στην 31χρονη που της άρπαξαν την τσάντα με τις 420 χιλιάδες ευρώ

Ποιος ο λόγος που συνελήφθη

24news team

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 31χρονης που έπεσε θύμα ληστείας το μεσημέρι της Παρασκευής (01/03) στη Λεμεσό. Η ύποπτη τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση, δυνάμει δικαστικού διατάγματος, το οποίο εκδόθηκε το πρωί σήμερα, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη της 31χρονης Ουκρανής έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης στοιχείων που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται, πως γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, επιτέθηκαν στη γυναίκα και κατάφεραν να της αρπάξουν την τσάντα της στην περιοχή της Γερμασόγειας. 

Η ίδια ισχυρίζεται ότι εντός της τσάντας της είχε το χρηματικό ποσό των 420 χιλιάδων ευρώ, ενώ ανέφερε ότι έφτασε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από τρίτη χώρα και ότι το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό είχε δηλωθεί στον τελωνειακό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η 31χρονη ύποπτη, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου, 2023 και Μαρτίου, 2024, επανειλημμένα ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κύπρο ως επισκέπτρια, δηλώνοντας στις τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας, τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία είχε στην κατοχή της, κατά τις αφίξεις της στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η 31χρονη δεν φαίνεται να έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων και τους λόγους μεταφοράς τους στην Κύπρο. Εναντίον της διερευνάται υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X