ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο κελί για επτά μέρες ο πατέρας της λογιστριας

Υπό 7ήμερη κράτηση ο 73χρονος πατέρας λογίστριας για υπεξαίρεση χρημάτων εταιρείας

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο εναντίον του 73χρονου πατέρα της 49χρονης υπεύθυνης λογιστηρίου ομίλου εταιρειών στη Λεμεσό, σε σχέση με την υπόθεση έκδοσης πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και κλοπής δεκάδων χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από τον τεχνικό εμπειρογνώμονα ο οποίος διενεργεί έλεγχο στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, φαίνεται ότι μεταξύ των ετών 2017-2020, έχουν εκδοθεί 50 πλαστογραφημένες επιταγές συνολικού ύψους 60,105 ευρώ προς όφελος του 73χρονου, χωρίς οποιαδήποτε δικαιολογητικά.

Η Αστυνομία εξασφάλισε τις πρωτότυπες επιταγές και τα σχετικά έγγραφα από τραπεζικό ίδρυμα, στο οποίο ο 73χρονος φέρεται να κατέθεσε το χρηματικό ποσό σε προσωπικό του λογαριασμό.

Εκτός από την 49χρονη, εναντίον της οποίας εκδόθηκε ένα τέταρτο διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης την περασμένη Τρίτη, υπό 8ήμερη προσωποκράτηση τελεί από το περασμένο Σάββατο και ο 63χρονος σύζυγος της.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 63χρονου όταν διαπιστώθηκε πως η υπογραφή του υπήρχε στο πίσω μέρος πλαστογραφημένων επιταγών του ομίλου, που εκδόθηκαν στο όνομα της 49χρονης, του ιδίου, καθώς και πρώην και νυν υπαλλήλων της εταιρείας, με το συνολικό ποσό τους να ξεπερνά τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Οι αστυνομικοί ανακριτές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις για την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογιστικοί έλεγχοι αφορούν κάποιες από τις εταιρείες του ομίλου καθώς σε άλλες εταιρείες δεν έχουν ξεκινήσει έρευνες.

Μέχρι στιγμής στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται χρηματικό ποσό που φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X