ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλαλούμ με τους ελέγχους των Αστυνομικών στους χειριστές καμερών

«Δεν υπάρχει κανένας πάνω από το νόμο»

24news team

Αλαλούμ με τους ελέγχους των αστυνομικών στους χειριστές των κινητών καμερών αφού πριν πέντε μήνες δόθηκαν διαφορετικές οδηγίες και μάλιστα προειδοποιούσαν με πειθαρχικές διώξεις. Ωστόσο, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και έδειχναν τα βαν να «κρύβονται» ήταν η αφορμή για να επανεξεταστεί το θέμα και να δοθούν εκ νέου οδηγίες.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα και δόθηκαν οδηγίες από τον Αρχηγό της Αστυνομίας.
Όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, μετά από οδηγίες του Αρχηγού, θα γίνει επαναξιολόγηση των σημείων τοποθέτησης των κινητών καμερών και αποφυγή σημείων τα οποία ενδεχομένως να είναι προβληματικά και για εντοπισμό σημείων στα οποία θα υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετηθούν κινητές κάμερες και δεν θα υπάρχουν κοντά φώτα τροχαίας.

Επιπρόσθετα, δόθηκαν οδηγίες όπως οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας προβαίνουν σε ελέγχους, μέσω χαρτογράφησης των σημείων όπου τοποθετούνται κινητές κάμερες.

Εξάλλου, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τον περασμένο Φεβρουάριο (14/2), η ηγεσία της Αστυνομίας είχε στείλει επιστολή προς τους αστυνομικούς Διευθυντές των Επαρχιών να μην γίνονται έλεγχοι – παρατηρήσεις στους χειριστές καμερών.

«Οι πινακίδες τοποθετούνται σε απόσταση που κυμαίνεται μεταξύ εκατό μέτρων και πέντε χιλιομέτρων από το σημείο του δρόμου, όπου λειτουργεί τέτοια συσκευή»

Σύμφωνα με την επιστολή, μέλη της αστυνομίας είχαν επισημάνει σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στους χειριστές των κινητών καμερών, πως δεν είχαν τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες. Ωστόσο, όπως αναφέρει η επιστολή, στα δύο περιστατικά υπήρχαν τοποθετημένες πινακίδες και ως εκ τούτου ήταν ατυχής και ανεπίτρεπτη από κάθε άποψη η παρέμβαση των μελών της δύναμης.

Μάλιστα, στην εν λόγω επιστολή, αναφέρεται και το τι προνοεί η νομοθεσία για τις κινητές κάμερες. «Οι πινακίδες τοποθετούνται σε απόσταση που κυμαίνεται μεταξύ εκατό μέτρων και πέντε χιλιομέτρων από το σημείο του δρόμου, όπου λειτουργεί τέτοια συσκευή», τονίζει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Εξάλλου, στην επιστολή, στο τελευταίο της σημείο, επισημένει προς όλα τα μέλη να μην προβαίνουν σε υποδείξεις ή παρατηρήσεις προς τους χειριστές των κινητών καμερών ενώ κάνει λόγο πως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες και όχι ως αντίπαλοι, σε διαφορετική περίπτωση «δεν υπάρχει άλλη οδός από την άσκηση πειθαρχικών διώξεων».

«Δεν υπάρχει κανένας πάνω από το νόμο»

To 24news, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κλάδου Σώματος Αστυνομίας «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκο Λοϊζίδη, ζητώντας του να τοποθετηθεί στο εν λόγω θέμα.

Ο κος. Λοϊζίδης, είπε: «Πάνω από το νόμο δεν υπάρχει κανένας», προσθέτοντας, «ο ρόλος των αστυνομικών είναι να προλαβαίνουν, να προειδοποιούν και να συλλαμβάνουν τον οποιοδήποτε πολίτη ανεξαρτήτου θέσεις, αξιώματος και εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X