ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανά χτύπησαν οι «γιατροί» - Άρπαξαν €8,500 από 76χρονη

Οι συστάσεις της Αστυνομίας προς το κοινό

Ανακοινώσεις

Νέα υπόθεση απάτης και εξασφάλισης χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, διερευνά η Αστυνομία η οποία καλεί εκ νέου το κοινό, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία 76χρονη κάτοικος Λευκωσίας, χθες το πρωί, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστό της πρόσωπο, το οποίο της παρουσιάστηκε ως γιατρός και φέρεται να της ανέφερε ότι συγγενικό της πρόσωπο κτύπησε και χρειάζεται επειγόντως μεταφορά και εγχείρηση στην Αγγλία και για το σκοπό αυτό, θα έπρεπε να καταβληθεί άμεσα το ποσό των €80,000.

Αφού η 76χρονη πείστηκε για την αναγκαιότητα καταβολής των χρημάτων, ανέφερε στον ύποπτο ότι δεν μπορούσε να του δώσει τόσα χρήματα και τότε αυτός ζήτησε αρχικά €40,000 και μετά €20,000. Στη συνέχεια, ο υποτιθέμενος γιατρός της ζήτησε τη διεύθυνση διαμονής της ώστε να διευθετήσει την παραλαβή των χρημάτων. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας επισκέφθηκε την 76χρονη και παρέλαβε από αυτήν χρηματικό ποσό ύψους €8,500 και ακολούθως αναχώρησε.

Η παραπονούμενη μετά από παρότρυνση του αγνώστου, μετέβη σε τράπεζα για ανάληψη περισσότερων χρημάτων, ενώ ο διευθυντής που του ανέφερε τι έγινε, την ενημέρωσε ότι πρόκειται για απάτη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Ο τρόπος δράσης των δραστών της πιο πάνω υπόθεσης, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται στη χώρα μας. Οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς, συνήθως με ηλικιωμένα άτομα και τους αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση. Για το σκοπό αυτό ζητείται από το υποψήφιο θύμα να καταβάλει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Καλείται μάλιστα το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X