ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός με τους νεαρούς κουκουλοφόρους - Πετροβόλησαν όχημα της Πυροσβεστικής

Οι δηλώσεις του Δήμου στο ΚΥΠΕ

ΚΥΠΕ

Νεαροί έριχναν κροτίδες κοντά στο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Λιβαδιών, ενώ πετροβόλησαν όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβη στην περιοχή για να σβήσει τις φωτιές που προκλήθηκαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, ομάδα νεαρών έριχνε κροτίδες και άλλα εύφλεκτα υλικά κοντά στο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Λιβαδιών, με αποτέλεσμα να προκληθούν εστίες φωτιάς.

Περίοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να σβήσει τις φωτιές που προκλήθηκαν, ωστόσο μόλις οι νεαροί αντιλήφθηκαν το όχημα άρχισαν να ρίχνουν πέτρες εναντίον του.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησαν βοήθεια από την Αστυνομία και στη σκηνή μετέβησαν περίπολα της Δύναμης από τη Λάρνακα, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και διαλύθηκαν.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης μετέβησαν το πρωί στη περιοχή και άρχισαν έρευνες τόσο στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Νηπιαγωγείου Λιβαδιών, όσο και σε υπεραγορά που βρίσκεται απέναντι, αλλά προς το παρόν, δεν υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία για ζημιές.

Από τις πέτρες που φέρεται να έριξαν οι νεαροί εναντίον του οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν προκλήθηκαν οποιεσδήποτε ζημιές.

Η Αστυνομία αναμένεται να εξετάσει το πρωί τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν τους νεαρούς οι οποίοι προκάλεσαν αναστάτωση στη περιοχή.

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης ανέφερε ότι «χθες βράδυ γύρω στους 30 νεαρούς φέροντας κουκούλες και μάσκες και κρατώντας ρόπαλα έριχναν βόμβες μολότοφ, κροτίδες, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και άλλα εύφλεκτα υλικά προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στον Δήμο. Οι νεαροί άναψαν φωτιά στο Νηπιαγωγείο η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ με την άφιξη των μελών της Υπηρεσίας άρχισαν να ρίχνουν πέτρες εναντίον τους».

Πρόσθεσε ότι «οι νεαροί κινήθηκαν περιμετρικά του παλαιού κοιμητηρίου του Δήμου, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου και γνωστής υπεραγοράς, που είναι μια μεγάλη περιοχή. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο, αλλά προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και σε ολόκληρο το Δήμο, αφού οι κροτίδες που έριχναν οι νεαροί ακούγονταν σε μεγάλη απόσταση».

Μέχρι τα μεσάνυκτα, συνέχισε ο Δήμαρχος «βρισκόμουν στην περιοχή μαζί με τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Ο κ. Αρμένης ανέφερε ότι «πριν από ένα περίπου μήνα είχαμε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης από την οποία ζητήσαμε επιτακτικά καλύτερη αστυνόμευση στον Δήμο Λιβαδιών. Σήμερα πρέπει απαραίτητα να έρθουν στον Δήμο μέλη της Αστυνομίας για να παραλάβουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που υπάρχουν σε καταστήματα της περιοχής στην οποία κινούντο οι νεαροί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Λιβαδιών είπε πως «εδώ και χρόνια γίνονται κατά τακτά διαστήματα τέτοιου είδους γεγονότα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανένα άτομο» ενώ διερωτήθηκε «μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση με τους νεαρούς να προκαλούν αναστάτωση και να προκαλούν ζημιές σε διάφορα υποστατικά. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση