ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλασμός - Επί ποδός η Πυροσβεστική (vid)

Πλημμύρισαν υποστατικά, και αποκόπηκαν δέντρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται από το μεσημέρι της Κυριακή (27/10) σε διάφορες περιοχές της Λευκωσία.

Συγκεκριμένα στην Λακατάμια, παρατηρείται έντονη χαλαζόπτωση, ενώ στην επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στις περιοχές Κλήρου, Μαλούντα και Αρεδιού υπάρχει έντονη βροχόπτωση.

Οδηγοί Προσοχή!

Λόγω των καιρικών συνθηκών, και της βροχόπτωσης που επικρατεί, σε αρκετά σημεία του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Λευκωσίας και Λευκωσίας - Λεμεσού, από την περιοχή Δαλίου προς Λευκωσία, παρατηρείται συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η διακίνηση των αυτοκινήτων να είναι επικίνδυνη.

Συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα παρατηρείται επίσης σε διάφορους δρόμους της Λευκωσίας. Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες διακινήσεις.

Πολίτες καθαρίζουν φρεάτια

Μεγάλη ήταν η συσσώρευση νερού σε δρόμους της Λευκωσίας. Πολίτες αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους ποτάμια για να καθαρίσουν τα φρεάτια. Λόγω και της βρομιάς που φέρνουν οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι οι περιοχές έχουν καλυφθεί με λάσπη.

Η δράση της Πυροσβεστικής 

Τα επεισόδια αφορούν εγκλωβισμένους επιβαίνοντες σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων, αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, υποστατικά, όπως και πτώσεις δέντρων .

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε περίπου μέχρι στιγμής σε πέραν από 180 κλήσεις για βοήθεια κυρίως στις περιοχές Αγλαντζιάς και κεντρικής Λευκωσίας ( παλιάς) Λήδρας, Ονασαγόρου. 

Εργάζονται συνολικά 13 συνεργεία ( 11 από Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστηριζόμενα και από μέλη του ΕΤΕΑ και 2 συνεργεία από Πολιτική Άμυνα). Αυτή την στιγμή κυρίως οι ανταποκρίσεις αφορούν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υποστατικά, κατοικίες και υπόγεια.

Επιπρόσθετα βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να ανταποκριθούν ομάδες από ΕΜΑΚ και Λάρνακα και βρισκόμαστε στη διαδικασία να ενισχυθούμε με συνεργεία από Πολιτική Άμυνα και με αριθμό ατόμων από την εθελοντική οργάνωση ΕΤΕΑ.

Πρόγνωση του καιρού

Το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα νότια τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντομα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και αργότερα στα δυτικά και βόρεια τοπικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη για να κυμανθεί γενικά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X