ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλάει ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Εποχική χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες, αναμένονται να επηρεάσουν πρόσκαιρα το νησί από αύριο.

Το απόγευμα, στα παράλια, θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση, ενώ στα ορεινά και στο εσωτερικό, οι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Στα προσήνεμα παράλια ωστόσο, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ παροδικά στα νοτιοδυτικά θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν προοδευτικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Προοδευτικά ωστόσο μέχρι το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα το πρωί θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά του νησιού. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά του νησιού. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί έτσι, κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί έτσι, κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ