ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιχείρηση απεγκλωβισμού στις Θαλασσινές Σπηλιές

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού λουόμενου στις Θαλασσινές σπηλιές του Κάβο Γκρέκο (Παλάθκια). Λίγο πριν τις 20:00 κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν ενώ η ενημέρωση έφτασε στο ΚΣΕΔ στις 17:40. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ο λουόμενος εγκλωβίστηκες στα βράχια στις θαλασσινές σπηλιές και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του λουόμενου από αέρος. 

Αυτούσια η Ανακοίνωση του ΚΣΕΔ Λάρνακας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 1 ΑΤΟΜ0Υ

Στις 12 Ιουλίου 2018 και ώρα 17:30, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε πτώση και τραυματισμό ατόμου νεαρής ηλικίας (19χρονου Ιρλανδού τουρίστα) στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια) στην περιοχή Κάβο Γκρέκο.

Το ΚΣΕΔ κινητοποίησε δυνάμεις διάσωσης οι οποίες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του υψηλού κυματισμού που επικρατούσαν στην περιοχή δεν κατέστη δυνατόν να επιχειρήσουν τόσο δια θαλάσσης όσο από αέρος.

Ως εκ τούτου στο σημείο κλήθηκε ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ από τον σταθμό της Κοφίνου, η οποία ανέσυρε τον νεαρό και τον παρέδωσε σε ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) το οποίο αφού του παρείχε προνοσοκομειακή φροντίδα, τον μετέφερε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των "θαλασσινών σπηλιών" στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X