ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Τρομάζουν» τα κρούσματα στη Λεμεσό - Ελέγχει παντού η Αστυνομία

Προβληματίζει η επιδημιολογική εικόνα της πόλης

24news team

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί για την Λεμεσό, λόγω της κακής - σε σχέση με τις άλλες πόλεις - επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει. Την Παρασκευή εντοπίστηκαν τα περισσότερα θετικά rapid test (93 στο σύνολο). 

Πριν την ανακοίνωση των νέων χαλαρώσεων από τον υπουργό Υγείας, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από 1η Μαρτίου, είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι οι αρμόδιοι που αποφασίζουν για την τύχη των περιοριστικών μέτρων, έκαναν σκέψεις για να υπάρξει διαφορετικός χειρισμός στην Λεμεσό, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη, ενώ είχε διαψευσθεί και νωρίτερα δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Αποφασίστηκε ωστόσο να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι από πλευράς Αστυνομίας στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, ενώ αυξημένα θα είναι και τα τεστ που διενεργούνται στους πολίτες ώστε να εντοπιστεί και να εξαλειφθεί το πρόβλημα που δημιουργείται. 

Υπαρκτός είναι ο φόβος για νέο πισωγύρισμα, αν τυχόν ξεφύγει η κατάσταση μετά την άρση αρκετών περιοριστικών μέτρων.

Έλεγχοι όπου χρειάζεται από Αστυνομία

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του 24news, η Αστυνομία προτίθεται να «σφίξει τα λουριά» όσον αφορά τους ελέγχους που γίνονται στην πόλη και την επαρχία της Λεμεσού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καταρτίστηκε επιχειρησιακό πλάνο και δόθηκαν οδηγίες προς τα μέλη της Δύναμης ώστε να αυξηθούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε συγκεκριμένα σημεία όπου εντοπίζεται συρροή κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή η μέθοδος ακολουθείτο πάντα και σε όλες τις επαρχίες και πόλεις ανά το Παγκύπριο όπου εντοπίζονταν αυξημένα κρούσματα. Από πλευράς ελέγχων της Αστυνομίας, δίνεται περισσότερη έμφαση και γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι, ακολουθώντας πάντα τις εκτιμήσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Περισσότεροι έλεγχοι στη Λεμεσό παρά τη Λευκωσία

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται ότι οι έλεγχοι στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, είναι περισσότεροι από αυτούς που γίνονται στη Λευκωσία. Σημαντικό να αναφερθεί ότι και οι καταγγελίες που γίνονται στη Λεμεσό για παραβίαση των διαταγμάτων, είναι κατά πολύ περισσότερες από τις υπόλοιπες περιοχές. 

Χαρακτηριστηκά τα στοιχεία των τελευταίων τριών ημερών:

- Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.440 έλεγχοι και προέκυψαν 10 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 3.136 έλεγχοι με 50 καταγγελίες πολιτών (25/2)

- Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.377 έλεγχοι και προέκυψαν 15 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 1.506 έλεγχοι με 47 καταγγελίες πολιτών (26/2)

- Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.424 έλεγχοι και προέκυψαν 16 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 4.272 έλεγχοι με 51 καταγγελίες πολιτών και δύο καταγγελίες υποστατικών (27/2)

Τα νέα περιστατικά της νόσου την Παρασκευή (26/2)

272 (ποσοστό θετικότητας: 0,62%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 34,181. Από 143 θετικά rapid test τα 93 στη Λεμεσό. 

Από τις 43,958 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 2,350 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 41,608 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 272 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 79 κρούσματα από 394 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των στενών επαφών (πρωτογενείς επαφές) κρουσμάτων.
  • 33 κρούσματα από 1,318 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 11 κρούσματα από 344 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 6 κρούσματα από 285 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια.
  • 143 κρούσματα από 41,323 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν ως ακολούθως:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση