ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ανδρέα ζεις, για πάντα μαχητής» - 3 χρόνια χωρίς το αγγελικό χαμόγελο

«Τα αδέλφια δεν τα κλαίμε και δεν τα ξεχνάμε... τα τραγουδάμε»

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη μοιραία νύχτα που ο Ανδρέας Αλεξίου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λάρνακα. Τρία χρόνια μετά μα ο πόνος και η θλίψη εξακολουθούν να είναι «ζωγραφισμένα» στα πρόσωπα των γονιών και των φίλων του.

Ανδρέας Αλεξίου: Ο νεαρός με το αγγελικό χαμόγελο

Γεννημένος στις 30/08/1999 στα Λιβάδια της Λάρνακας, ο Ανδρέας Αλεξίου ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του χωριού. Συνομιλώντας με φίλους και συγχωριανούς του, όλοι έκαναν λόγο για ένα νεαρό καλοσυνάτο, ο οποίος ήταν πάντα πρόθυμος να δώσει απλόχερα τη βοήθεια του σ’ όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, γνωστούς και μη. Όλοι τους τον χαρακτήριζαν το «χαμογελαστό παιδί», αφού το χαμόγελο ήταν σήμα κατατεθέν επάνω του και δεν έσβηνε ποτέ και για κανένα λόγο.

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας του Κυριάκος Αλεξίου, αδυνατώντας να πιστέψει ότι δεν θα σφίξει ξανά το παιδί του στην αγκαλιά του. Σε δηλώσεις του στο 24news ο κ. Αλεξίου, τρία χρόνια μετά που η ζωή του άλλαξε προς το χειρότερο και δεν θα είναι ποτέ όπως ήταν άλλοτε, αναφέρει χαρακτηριστικά, «Τα παιδιά μου είναι όλη μου η ζωή. Από τότε που έχασα τον Ανδρέα μου, έφυγε το 1/3 της ζωής μου».

Η μοιραία βόλτα…

Στις 25 Φεβρουαρίου 2017, όλα τα όνειρά του θα σβήσουν στην άσφαλτο. Ο Ανδρέας ξεκίνησε με το μοτοποδήλατο του για την παραλία των Φοινικούδων, όπου τον περίμεναν οι φίλοι του. Στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, οδηγός λεωφορείου με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας της ΑΔΕ Λάρνακας προς τον κυκλικό κόμβο του Λιμανιού επιχείρησε να στρίψει δεξιά προς την οδό Φίλιου Τσιγαρίδη. Την ίδια ώρα ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση ο νεαρός με το μοτοποδήλατο με αποτέλεσμα το λεωφορείο να του ανακόψει την πορεία και να συγκρουστούν. Από την σφοδρή σύγκρουση ο 17χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ρίγη συγκίνησης στην κηδεία

Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και καθηγητές «παγώνουν» με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του. Στην κηδεία του, την Καθαρά Δευτέρα στην Αγία Παρασκευή στα Λιβάδια, εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του οι οποίοι υποβασταζόμενοι από συγγενείς και φίλους συνοδεύουν τον Ανδρέα στην γειτονιά των αγγέλων.

Συγκλονισμένοι και απαρηγόρητοι οι φίλοι του

Οι φίλοι του σοκαρισμένοι με το χαμό του Ανδρέα, επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν ο καθένας με το δικό του τρόπο. Πολλοί κατέκλυσαν τον λογαριασμό του στο Facebook με φωτογραφίες και μηνύματα. Άλλοι έκαναν πανό, άλλοι ζωγράφισαν graffiti και άλλοι έγραψαν τραγούδι.

Η Ανόρθωση του αφιέρωσε το πρωτάθλημα

Η αγαπημένη του ομάδα Ανόρθωση αφού αρχικά του κατέθεσε λουλούδια στην φωτογραφία του στον αγώνα ποδοσφαίρου με την Καρμιώτισσα (2017), αργότερα του αφιέρωσε το πρωτάθλημα που κέρδισε στο futsal, παίρνοντας του το τρόπαιο στον τάφο του.

«Αντρέα ζεις για πάντα Μαχητής»

Η «Κυρία» που λάτρευε δεν τον ξέχασε και δεν θα τον ξεχάσει ποτέ!

«ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΙΚΡΕ ΜΑΧΗΤΗ ΑΝΤΡΕΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΧΗΤΗΣ»

 

24 Φεβρουαρίου 2019

Οχτώ μήνες φυλάκισης στον οδηγό του λεωφορείου

Στις 09/05/2019, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών και δώδεκα μήνες στέρηση άδειας στον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος ανέκοψε την πορεία του 17χρονου με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Ο οδηγός αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν πρόκληση θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Πάρκο και αιμοδοσία εις μνήμη του Ανδρέα Αλεξίου

Ο Δήμος Λιβαδιών σε μια ευγενική του χειρονομία αναδόμησε πάρκο και το αφιέρωσε εις μνήμη του Ανδρέα Αλεξίου. Τοποθέτησε λουλούδια, παιχνίδια ενώ δημιούργησε ένα μικρό υπόστεγο με παγκάκια. Στο κεντρικό σημείο του πάρκου υπάρχει και το μνημείο του Ανδρέα με τη φωτογραφία του. Επίσης στις 15/03/2020 θα διεξαχθεί αιμοδοσία για να τιμηθεί η μνήμη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιμοδοσία είναι η τρίτη κατά χρονολογική σειρά που πραγματοποιείται.

Ανδρέα μας, να είσαι καλά εκεί που είσαι αγόρι μας και να χορεύεις το ζεϊμπέκικο «αδρωπινά» και περήφανα με τους Αγγέλους.

Αιωνία σου η μνήμη…

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση