ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία Λεμεσού: Έτσι έχασε τη ζωή του ο 65χρονος Λούκας

«Δεν εκτιμήθηκε ορθά ο κίνδυνος»

Την τελευταία του πνοή στο μεροκάματο άφησε το πρωί ο 65χρονος Λούκας Μοσφιλής, ο οποίος καταπλακώθηκε από περίπου 1,5 τόνο ξυλείας που βρισκόταν εντός εμπορευματοκιβωτίου, σε αποθήκη ξυλείας στη Λεμεσό.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τον 65χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Όπως δήλωσε στη σκηνή ο Προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Λεμεσού, Κύπρος Κύπρου, «από τις πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες που έχουμε πάρει, το ατύχημα έγινε κατά την εκφόρτωσης δεσμίδων ξυλείας από εμπορευματοκιβώτιο που ήρθε από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον κ. Κύπρου εντός του εμπορευματοκιβωτίου υπήρχαν 21 δεσμίδες ξυλείας «οι 15 ήταν σε πλάγια θέση στο πάτωμα και είχαν εκφορτωθεί και έμειναν τέσσερις δεσμίδες που οι τρεις ήταν στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου όρθιες και μία επίσης όρθια στο πλάι».

Ενώ γινόταν προσπάθεια να εξευρεθεί τρόπος εκφόρτωσης και των υπόλοιπων δεσμίδων, συνέχισε, υποχώρησαν δυο από τις τρεις που βρίσκονταν σε όρθια θέση στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου, συνολικού βάρους περίπου 1500 κιλών, με αποτέλεσμα να καταπλακώσουν τον άτυχο 65χρονο.

«Τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν και είναι πολύ σοβαρά όταν υπάρχουν μεγάλου όγκου και βάρους υλικά σε όρθια θέση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει οι εμπλεκόμενοι να εκτιμούν ορθά τους κινδύνους.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως «ήταν μία συγκυρία και του τρόπου στοιβασίας αλλά και του ότι δεν εκτιμήθηκε ορθά ο κίνδυνος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X