ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία Λάρνακας: Καταχωρίζεται υπόθεση στο Δικαστήριο εναντίον του 23χρονου

Έγινε δεύτερη αναπαράσταση της τραγωδίας

24news team

Δεύτερη αναπαράσταση της τραγωδίας από την οποία έχασε τη ζωή της η Μαρία Χάρπα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (18/5) στο μοιραίο σπίτι στα Κλαυδιά, στην παρουσία μελών του ΤΑΕ Λάρνακας, Ιατροδικαστών και του υπόπτου, ο οποίος προχώρησε εκ νέου σε υποδείξεις σκηνών μετά την διαφοροποίηση των ισχυρισμών του και θα ανακριθεί ξανά.

Η Αστυνομία αναμενόταν να συνεχίσει να λαμβάνει καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου, αλλά και από την μονάδα που υπηρετούσε ως έφεδρος. Αναμενόταν και ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων, ενώ επρόκειτο να ζητηθεί άρση του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας.

Θυμίζουμε ότι η κράτηση του 23χρονου αδελφού της άτυχης Μαρίας Χάρπα, ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες την προηγούμενη Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου, οι ανακριτές του ΤΑΕ αναμένεται να καταχωρίσουν την υπόθεση. Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει προς το παρόν το αδίκημα για το οποίο θα δικαστεί, αφού η προμελέτη φαίνεται να μην προκύπτει.

Η Μαρία Χάρπα, έπεσε νεκρή από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι της, από όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο αδελφός της. Ο 23χρονος που παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας την Πέμπτη (14/5), φαίνεται ότι στην τρίτη κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ, διαφοροποίησε πλήρως τους ισχυρισμούς του.

Η διαφοροποίηση στις καταθέσεις του 

Θυμίζουμε ότι, από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι επρόκειτο για ατύχημα, αφού υποστήριξε ότι ενώ καθάριζε το G3 του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να χτυπήσει στο κεφάλι την αδελφή του. Αρχικά είχε αναφέρει ότι, την ημέρα που σημειώθηκε η τραγωδία, είχε παρουσιαστεί ως έφεδρος στην Εθνική Φρουρά και ότι δεν γνώριζε ότι λόγω κορωνοϊού είχαν αναβληθεί η δραστηριότητες.

Στην τελευταία του κατάθεση, όπου διαφοροποίησε τους ισχυρισμούς του, είπε ότι είχε μεταβεί σε κοίτη του ποταμού Τρέμυθου και είχε σταθμεύσει στο σημείο με το όχημα του για αρκετές ώρες. Ισχυρίστηκε επίσης ότι πήγε και σε σταθμό καυσίμων στο Αλεθρικό για να φουσκώσει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του.


Τραγωδία Λάρνακας: Άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο αδερφός της Μαρίας


Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες οι εξετάσεις της Αστυνομίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Από την βαλλιστική εξέταση που έγινε στο μοιραίο όπλο, διαφάνηκε ότι υπέστη όντως εμπλοκή, ωστόσο αναμένεται να εξεταστεί ξανά.

Κατά την διάρκεια των εξετάσεων, οι ανακριτές παρέλαβαν το όχημα της άτυχης Μαρίας Χάρπα, το οποίο εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα μπροστινά φρένα του οχήματος ήταν κομμένα κακόβουλα, πιθανόν με πένσα ή κόφτη.

Ενώπιον δικαστηρίου την Πέμπτη (14/5) ο ανακριτής επεσήμανε ότι ο 23χρονος ύποπτος, είναι απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου το 2015 από τον κλάδο Μηχανολογίας με ειδικότητα Μηχανικής Αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος φέρεται να παραδέχθηκε πως αυτός ήταν που έκοψε τα φρένα στο όχημα της αδελφής του, την ίδια ημέρα της τραγωδίας, ωστόσο η Μαρία Χάρπα, δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσει. Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, το έπραξε ως αντίποινα, γιατί ο ίδιος βρήκε τα λάστιχα του δικού του οχήματος ξεφούσκωτα και πίστεψε ότι το έκανε η αδελφή του λόγω προστριβών που είχαν μεταξύ τους.

Η νεκροτομή

Θυμίζουμε ότι σε αυτοψία που διενήργησαν στη σκηνή οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ο θάνατος της άτυχης Μαρίας, επήλθε από διαμπερές τραύμα στο κεφάλι, συνεπεία πυροβολισμού.

Από την νεκροτομή, αναμένονταν «απαντήσεις» ως προς την πορεία που ακολούθησε η σφαίρα προτού καταλήξει στο κεφάλι της 21χρονης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα από την Ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, ο θάνατος της άτυχης 21χρονης, προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Σημειώνεται ότι η νεκροτομή, κατέδειξε την πορεία της σφαίρας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η σφαίρα ρίχθηκε από κοντινή απόσταση και από πλάγια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X