ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγικός θάνατος Κύπριου στην Αυστραλία

«Δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την τραγική εικόνα»

Νεκρός βρέθηκε Κύπριος μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας, στην διάρκεια των πυρκαγιών που μαίνονται, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «The Sydney Morning Herald», οι καταστροφές στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ συνεχίζονται, καθώς οι πυροσβέστες συνεχίζουν να πολεμούν με τις φλόγες από την περασμένη Παρασκευή, με συνθήκες που αναμένεται να επιδεινωθούν καθώς ο καιρός θερμαίνεται.

Από τις πυρκαγιές τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή του μεταξύ τους ο Ελληνικής καταγωγής George Nole ,ηλικίας 85 ετών και ο Κύπριος Χρίστος Σάββα, ηλικίας 63 ετών.

Το σώμα του George βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο στο Kangawalla. Είχε μετακομίσει στην Αυστραλία την δεκαετία του '80, όπου αρχικά αντιμετώπισε ρατσισμό και έτσι άλλαξε το επώνυμό του για να κρύψει την καταγωγή του.

Ο Κύπριος Χρίστος Σάββα που ζούσε για χρόνια στο South Arm, έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τις φλόγες.
Ο 63χρονος άνδρας πέθανε όταν το όχημά του αναποδογυρίστηκε σε ανάχωμα, μετά από ελιγμό που πραγματοποίησε για να αποφύγει μια ξύλινη γέφυρα που είχε καταστραφεί από τις φλόγες.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα αναμένεται να εξετάσει ιατροδικαστή, προκειμένου να αποφανθεί για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

H Petra Campbell, γειτόνισσά του, ανέφερε πως η σύζυγός του, Mandy και ο γιος της, εντόπισαν τον 63χρονο εντός του αναποδογυρισμένου οχήματος νεκρό, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πεζοί, καθώς και το δικό τους μονοπάτι είχε μπλοκαριστεί από την πυρκαγιά.
«Δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την τραγική εικόνα», είπε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald η κα Campbell.

Παράλληλα σημείωσε πως το όχημα του Χρίστου Σάββα, αναποδογυρίστηκε στην προσπάθεια του να κάνει όπισθεν αποφεύγοντας την γέφυρα.
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο άνδρας να υπέστη καρδιακή προσβολή, πάνω στην ένταση της στιγμής.

Η Petra Campbell χαρακτήρισε τον Χρίστο, ως έναν ιδιαίτερα ντροπαλό χαρακτήρα που είχε δεθεί με την κοινότητα στην οποία ζούσε, προσθέτοντας πως πάντοτε ήταν πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X