ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πρώτο δυνατό τεστ μετά τα μέτρα: Επί ποδός οι Αρχές για το Απόλλων - ΑΕΛ

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο «Αλφαμέγα»

24news team

Μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων για αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της οπαδικής βίας, οι Αρχές καλούνται σήμερα, Τετάρτη (24/01) να εφαρμόσουν όσα λέχθηκαν την περασμένη Δευτέρα (22/01) που αφορούν την εξάλειψη της βίας στους αθλητικούς χώρους. Στις 19:00 το βράδυ, Απόλλων και ΑΕΛ αναμετρώνται για τον θεσμό του κυπέλλου με στόχο την πρόκριση στους «8» του θεσμού. Η κακή πορεία των δύο ομάδων στο Πρωτάθλημα μετατρέπει τον σημερινό αγώνα ως ένα πρόωρο τελικό, καθώς αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για διάκριση στη φετινή σεζόν. Με γνώμονα το συγκεκριμένο παράγοντα, το «Άλφαμεγα» αναμένεται να φορέσει τα γιορτινά του και να υποδεχθεί χιλιάδες οπαδούς, αυξάνοντας όμως παράλληλα και τον κίνδυνο για πρόκληση επεισοδίων.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες του 24News αναφέρουν πώς υπάρχει διαταγή για συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας και από νωρίς αναμένεται ισχυρή αστυνομική παρουσία στο στάδιο «Αλφαμέγα». Η έξαρση της οπαδικής βίας την τελευταία περίοδο, σε συνδυασμό με το πρόσφατο περιστατικό με ρίψη κροτίδας σε αγωνιστικό χώρο και τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή, ανάγκασαν Υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία στη λήψη νέων μέτρων για την οπαδική βία τα οποία τέθηκαν σε άμεση ισχύ.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανακοίνωσε μέτρα πάταξης της οπαδικής βίας με άμεση ισχύ και αφορούν ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης των αγώνων και διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων όλων των εισερχομένων φιλάθλων από την Αστυνομία. Όσον αφορά τους Συνδέσμους Φιλάθλων ανακοινώθηκε πως θα γίνει εξέταση τους σε Παγκύπρια βάση και έκδοση διαταγμάτων κλεισίματος εκεί και όπου απαιτείται.

Για τον αποψινό αγώνα, η Αστυνομία ενημέρωσε τον κόσμο για τις διευθετήσεις του οδικού δικτύου, αλλά και τους ελέγχους που θα γίνονται στις εισόδους των γηπέδων. Μάλιστα, η ανακοίνωση της Δύναμης τονίζει ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πρόσωπο να διακινείται τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου όσο και στις κερκίδες αποκρύβοντας το πρόσωπο του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο, που θα παρευρεθεί την Τετάρτη 24.1.2024 και ώρα 19:00 στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium στη Λεμεσό για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Φάσης των 16 του Κυπέλου Coca Cola μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ να εκδηλώνεται με αθλητοπρέπεια και σεβασμό.

Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν στο Στάδιο το αργότερο 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα για αποφυγή τυχόν δικής τους ταλαιπωρίας.

Διευκρινίζεται ότι φίλαθλοι που τυχόν θα φθάσουν αργοπορημένα στο στάδιο, δυνατό να εισέλθουν αργοπορημένα σε αυτό, μετά την έναρξη του αγώνα.

Στις εισόδους του σταδίου θα υπάρχει έλεγχος για τη κάρτα φιλάθλου και στη συνέχεια η είσοδος θα επιτυγχάνεται μέσω των περιστροφικών εισόδων (turn – stile) με έγκυρο εισιτήριο. Θα γίνεται επίσης ειδικός έλεγχος στα παιδικά εισιτήρια.

Όσοι κατέχουν παιδικά εισιτήρια θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα η οποία μπορεί να τους ζητηθεί.

Στο στάδιο θα λειτουργήσουν ταμεία ΜΟΝΟ για τους οπαδούς του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Στην ΑΕΛ έχει παραχωρηθεί το 10% της χωρητικότητας του Σταδίου που αντιστοιχεί στα 1064 εισιτήρια για σκοπούς ασφάλειας . Τα εισιτήρια θα διατεθούν μόνο για προπώληση.

Στο στάδιο ΔΕΝ θα λειτουργήσουν ταμεία για τους φίλους της ΑΕΛ.

Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 17:00.

Γηπεδούχος ομάδα ΑΠΟΛΛΩΝ

 • Στους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, θα παραχωρηθούν η Κεντρική (δυτική), ανατολική και Νότια Κερκίδα. Θα λειτουργήσουν οι Είσοδοι W1, W2, S1, S3, Ε1 , Ε2, Ε3 καθώς και η Είσοδος VIP στην Κεντρική κερκίδα.
 • Ξεκαθαρίζεται ότι είσοδος θα επιτραπεί στη κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο, σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο.
 • Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των οπαδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ προς και από το στάδιο, καλούνται να κατευθυνθούν προς ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium, δια μέσου του αυτοκινητόδρομου {Α6} προς Πάφο, έξοδο προς Κολόσσι {Ε 605} και ακολούθως δια μέσου της αερογέφυρας, στροφή δεξιά προς το γήπεδο. Οι φίλοι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μπορούν να σταθμεύσουν στους προκαθορισμένους χώρους στάθμευσης του γηπέδου

Φιλοξενούμενη ομάδα ΑΕΛ

 • Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας ΑΕΛ, θα παραχωρηθεί η βόρεια κερκίδα και θα λειτουργήσει μόνο η Είσοδος Ν2 του σταδίου.
 • Ξεκαθαρίζεται ότι είσοδος θα επιτραπεί στη κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο, σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο.
 • Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των οπαδών της ΑΕΛ προς και από το στάδιο, καλούνται να κατευθυνθούν προς ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium, δια μέσου του αυτοκινητόδρομου {Α6} προς Πάφο, έξοδο προς Φράγμα Κούρρη και στη συνέχεια μέσω της οδού Παρθενώνος (1ο στρίψιμο δεξιά). Ακολούθως από τη 1η έξοδο {αριστερά} του νέου Κυκλικού Κόμβου, κατεύθυνση προς το γήπεδο.
 • Ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα, ενδέχεται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί της ΑΕΛ να παραμείνουν για ορισμένο χρόνο, στις κερκίδες για σκοπούς ασφάλειας και αποχώρησης των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας .

Σχετικό Σχεδιάγραμμα των δρομολογίων των οπαδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΑΕΛ επισυνάπτεται.

Τονίζεται σε όλους ότι:

 • Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
 • Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα.
 • Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλον χώρο, στους τοίχους του Σταδίου και οπουδήποτε αλλού.
 • Απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του Σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ώμου και τα προστατευτικά κράνη των μοτοσικλετών τους.
 • Το σκαρφάλωμα στα κάγκελά του Σταδίου δεν επιτρέπεται.
 • Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχτεί από το Στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του Σταδίου ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.
 • Για τους οπαδούς του ΑΠΟΛΛΩΝΑ το σημείο συλλογής αντικειμένων είναι έξω από την Είσοδο S1 και για τους οπαδούς της ΑΕΛ έξω από την Είσοδο Ν2.
 • Σε κανένα πρόσωπο, θα επιτρέπεται να διακινείται τόσο στο περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου όσο και στις κερκίδες αποκρύβοντας το πρόσωπο του.
 • Λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης που αναμένεται στους αυτοκινητόδρομους κατά την μετάβαση και την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπομονετικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.
 • Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια. Η Αστυνομία και οι επιτηρητές θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την ασφάλεια, εξυπηρέτηση και προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και παρακαλούνται οι φίλαθλοι των δύο ομάδων όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιτηρητών και της Αστυνομίας.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Λεμεσού μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 25805050.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Αστυνομία ότι θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή του ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή τους αλλά και για την πρόληψη και καταστολή οποιωνδήποτε πράξεων βίας από μέρους οποιουδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X