ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το πιο δύσκολο είναι να πείσεις τα θύματα να καταθέσουν»

Περιορίζεται πλέον ο ρόλος του βουλευτή Χρ. Χριστοφίδη και ΑΚΕΛ, στο όλο θέμα

24news team

Την ανάδειξη του θέματος και την ευαισθητοποίηση των Αρχών, κατάφερε μετά την επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος μετά τις δημόσιες αναφορές του ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη, για την Κύπρο, ζήτησε την αυτεπάγγελτη έρευνα των ισχυρισμών και των στοιχείων που συνδέουν το νησί μας με κύκλωμα μαστροπείας.

Άμεσα μετά την επιστολή του κου. Χριστοφίδου, η Αστυνομία έπειτα από σχετικές οδηγίες ξεκίνησε τις διαδικασίες για να ζητήσει μέσω Interpol τα όποια στοιχεία υπάρχουν που αφορούν την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα, από τις Ελληνικές Αρχές. Μάλιστα, η Αστυνομία Κύπρου, από το πρωί της Πέμπτης (20/1) κάνει προσπάθειες για να επικοινωνήσει απευθείας με τον Ηλία Γκιώνη, ο οποίος δημοσίως την προηγούμενη ημέρα, «φωτογράφισε» συγκεκριμένο πρόσωπο από την Κύπρο, ισχυριζόμενος ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα. Η επικοινωνία των δύο πλευρών, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν έγινε κατορθωτή.


Κλειστά τα τηλέφωνα του Γκιώνη - «Μου είπαν να μην στείλω Κύπρο, έχουν παντού δικούς τους»


Το 24news, επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, με αφορμή την εμπλοκή του στην ανάδειξη της υπόθεσης. Η αρχική τοποθέτησή του βουλευτή: «Μίλησα και με τον ίδιο τον Ηλία Γκιώνη κάποιες φορές, δεν τον γνωρίζω όμως τον άνθρωπο. Ήταν υποχρέωσή μου να αναδείξω ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος λόγος».

Μεταξύ άλλων ο κος. Χριστοφίδης ανάφερε ότι ο ρόλος του ιδίου, όσο και του κόμματος με το οποίο υπήρξε συνεννόηση πριν την δική του επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, πλέον περιορίζεται στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν είναι αρμοδιότητά του να λάβει καταθέσεις ή να προχωρήσει σε συλλήψεις. Όσον αφορά στις εξελίξεις της υπόθεσης, είπε: «Το πιο δύσκολο στην υπόθεση, είναι να πείσει κάποιος τα θύματα να μιλήσουν και να καταθέσουν επώνυμα. Είναι άλλο να αναφέρεται σε γεγονότα ένας τρίτος και άλλο, τα ίδια τα θύματα».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, θεωρεί ως πολύ σημαντικές τις αναφορές του δικηγόρου της 24χρονης Γεωργίας, για Κύπριους στο επίμαχο πάρτι στη Θεσσαλονίκη, αλλά και παρουσία γυναικών από την Κύπρο (Δες ΕΔΩ).

Όσον αφορά για τον δικό του ρόλο στην ανάδειξη της υπόθεσης σημείωσε ότι ο ίδιος, αυτοπροσώπως μίλησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης, οι οποίοι έδειξαν ότι ευαισθητοποιήθηκαν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση