ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τo καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα είναι να γίνουμε εμείς υπερευφυείς»

Ο Calum Chace ήταν ένας εκ των κύριων ομιλητών στο 6ο Digital Agenda Cyprus Summit 2023 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

24news team

Ο Calum Chace , o διάσημος συγγραφέας και ομιλητής που ασχολείται με θέματα τεχνητής νοημοσύνης, ήταν ένας εκ των κύριων ομιλητών στο 6ο Digital Agenda Cyprus Summit 2023 με τη θεματική ομπρέλα «The new normal», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Στην παρουσίασή του με θέμα «Our Future with AI», ο Calum Chace αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να έχει στις ζωές μας, τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας, εξετάζοντας τόσο τις μεσοπρόθεσμες όσο και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Ο Calum μίλησε για την άφιξη του Generative AI, ένα είδος τεχνολογικού Big Bang, την αρχή μιας νέας τεχνολογικής επανάστασης που αλλάζει τον κόσμο με γεωπολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές και που αναπτύσσεται με την πάροδο των χρόνων.

Στην ομιλία του υποστήριξε πως ανάλογα τους τρόπους που θα την διαχειριστούμε, μπορεί είναι ένα εργαλείο που θα βελτιώσει την ύπαρξή μας και τις συνθήκες διαβίωσής μας.

Καταλήγοντας σημείωσε πως δεν θα πρέπει να φοβόμαστε την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, αφού όπως είπε, «Τo καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα είναι να γίνουμε εμείς υπερευφυείς.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση