ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To... έστρωσε στο Τρόοδος (Βίντεο)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Κακοκαιρία επικρατεί σε ολόκληρο το νησί αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας Κύπρου χαμηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Να σημειωθεί ότι σε ισχύ είναι κίτρινη προειδοποίηση από τις επτά το πρωί της Τετάρτης (1/2), έως και τις επτά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Μαγευτικό είναι το θέαμα το οποίο απολαμβάνουμε, μέσα από εικόνες που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα υψηλότερα ορεινά όπου χιονίζει.

Η Αστυνομία με ανακοίνωση της ενημερώνει για τους επικίνδυνους δρόμους λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Κλειστοί λόγω βαριάς χιονόπτωσης είναι οι δρόμοι
Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά – Τροόδους
Προδρόμου –Τροόδους
Παπούτσας – Άλωνας.

Δρόμοι ανοικτοί μόνο για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση στους τέσσερις τροχούς:

Παπούτσας – Αγρού
Φτερικουδίου – Άλωνας – Πλατανιστάσας
Πολύστυπου – Μαδαρής
Λαγουδερών – Χαντριών
Πολύστυπου – Λαγουδερών
Αγίου Θεοδώρου – Αγρού
Παλαιχωρίου – Αγρού
Πεδουλά – Προδρόμου
Προδρόμου – Πλατρών
Προδρόμου – Λεμύθου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς

Για την κατάσταση του οδικού δικτύου μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της σελίδας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, καθώς και μέσω των λογαριασμών της Αστυνομίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Facebook / Twitter και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις τους, καθώς οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται συνεχώς, όπως και η κατάσταση του οδικού δικτύου.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας  

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, κατά διαστήματα θα σημειώνεται χιονόπτωση, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο παροδικά στα προσήνεμα παράλια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη.

Απόψε αρχικά, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Προοδευτικά τα φαινόμενα θα εξασθενούν και θα περιορίζονται. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 βαθμούς στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα υπήνεμα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται κάποιες νεφώσεις κυρίως στα παράλια. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, οι οποίες αργότερα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις και αργότερα κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι, κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το Σαββατοκύριακο, στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο το Σάββατο αναμένεται μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Την Κυριακή αναμένεται μικρή άνοδος. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 16 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση